Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Küllerinden doğan markalar - İş-Yaşam Haberleri
        1

        Nokia / 90'larda dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi olan Nokia, 2012'de akıllı telefon pazarında rakiplerine nazaran geride kalmasını mali sıkıntıyla ve kemer sıkma ile karşıladı. 2012'nin son çeyreğinde çıkan Microsoft işletim sistemli akıllı telefonlarını çıkış ürünü olarak gördü ve artık stratejilerini bu ürün gamına göre belirliyor.

        2

        Coca Cola / Coca Cola bir ara içerik olarak formül değiştirmeye çalışsa da tüketicilerini kızdırdı ve geri adım attı.

        3

        Polaroid / ABD'li fotoğrafçılık şirketi Polaroid, 2008'de iflas açıkladı fakat retro modası Polaroid'e olan ilgiyi artırınca Hollanda'da bir marka yeniden Polaroid film üretmeye başladı.

        4

        Marvel / ABD'li büyük çizgi roman yayımcılarından olan şirket, bir dönem iflasın eşiğine geldi ancak 2009 yılında Disney tarafından satın alındı.

        5

        Kodak / 2012'de New York'ta iflas başvurusunda bulunan Kodak, çareyi elinde bulundurduğu görüntüleme patentlerini satmakta buldu. Yarım milyar dolarlık bu satış sonrası yeniden doğdu.

        6

        Apple / 1985 yılında Steve Jobs'un ayrılmasıyla kan kaybeden teknoloji devi, 1997'de Jobs'un geri dönmesiyle pazar gücünü geri kazandı.

        7

        The Muppets / 80'li yıllardaki altın çağlarının ardından ve yaratıcısı Jim Henson'un ölümünden sonra mali kargaşalar yaşayan The Muppets Show 2008'de Disney sayesinde yeni karakterler edindi.

        8

        Tiffin / 1985'ten 2003'e kadar raflarda olan kuru üzümlü bu popüler bisküviyi İngiliz çikolata firması Cadbury, en yakın zamanda tekrar üreteceğini duyurdu.

        9

        Wispa / İngiliz çikolata firması Cadbury, 2003 yılında tekrar raflara sunduğu Wispa'yı 2007 yılında bir sosyal medya kampanyasıyla geri getirdi.

        10

        Trio / McVitie 13 yıl önce durdurduğu Trio çikolatasını başarışı bir sosyal medya kampanyasıyla geri getirdi.

        11

        VW Beetle / VW Beetle'ın üretimi 1986 yılında durdu 1998 yılında ise retro modasına uygun olarak yeniden piyasaya çıktı.

        12

        Moleskine / Geçtiğimiz iki yüzyıldan beri Van Gogh, Picasso, Ernest Hemingway, Bruce Chatwin gibi birçok Avrupalı sanatçı ve düşünür tarafından kullanılan bu defterlerin 1986 yılında üretimi durdu fakat bir süre sonra tekrar üretilmeye başlandı.