Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam EPDK Başkanı: Akaryakıt fırsatçıları ceza alacak - İş-Yaşam Haberleri

        ANKARA

        Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi, vatandaşlar akaryakıt istasyonlarına da akın etti. Bazı akaryakıt istasyonlarının vatandaşa hizmet vermediği, bazılarının da fahiş fiyatla akaryakıt sattığı tespit edildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, “darbe fırsatçılığı” yapanların bedelini ödeyeceğini söyledi. Kurum, bayilere ceza yağdıracak.

        ‘KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL’

        15 Temmuz gecesi hizmet vermeyen ya da fahiş fiyatla satış yapan akaryakıt istasyonları ile ilgili vatandaşlardan çok sayıda şikâyet başvurusunun EPDK’ya ulaştığını açıklayan Başkan Yılmaz, o gece meydanlara ulaşmaya çalışan vatandaşların akaryakıt alamadığını kaydetti. Yılmaz, “Bazı akaryakıt istasyonları kapalıydı. Böylesi bir hareketi kabul etmemiz, tepkisiz kalmamız mümkün değil” dedi.

        ‘NE ZAMAN HİZMET VERECEK?’

        Vatandaşı mağdur eden istasyonlar konusunda gerekli adımları atacaklarını, “darbe fırsatçılığı” yapanların bunun bedelini ödeyeceğini ifade eden Yılmaz, “Bir akaryakıt istasyonu böyle bir gecede hizmet vermeyecek de ne zaman hizmet verecek? Bu durum hiçbir gerekçe ile savunulamaz. Talimatı verdim ve süreci hemen başlattık. Otomasyon üzerinden o gece hizmet vermeyen akaryakıt istasyonlarını tek tek tespit edip işlem başlatacağız. Gerekli görülen istasyonlara da mevzuattan doğan cezayı uygulayacağız” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ