Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam FETÖ'den gözaltı kararı bulunan Fikret İnan'ın adliyeden kaçtığı iddiasına avukatından yanıt - İş-Yaşam Haberleri

        Veli SARIBOĞA / İSTANBUL

        FETÖ'e finansal destek sağladığı iddiasıyla Akfa Holding ve 44 alt şirketi ile Yeni Mağazacılık AŞ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen Fi Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan'ın teslim olmak için gittiği Anadolu Adalet Sarayı'ndan kaçtığı iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

        İnan'ın avukatı Halil Canbolat, müvekkilinin yurt dışında bulunması nedeniyle çarşamba günü Anadolu Adalet Sarayı'na kendisinin tek başına gittiğini, soruşturma savcısına müvekkilinin yurt dışında bulunduğunu, pazartesi günü geleceğini bildirdiğini söyledi.

        Avukat Canbolat, yurt dışında bulunan müvekkili Fikret İnan'ın Anadolu Adalet Sarayı'na gitmesinin mümkün olmadığını, bu nedenle "Teslim olmak için gittiği adliyeden kaçtı" iddiasının doğru olmadığını söyledi.

        Fi-Yapı'nın sahibi Fikret İnan
        Fi-Yapı'nın sahibi Fikret İnan

        İŞADAMI TURGUT AYDIN SERBEST BIRAKILDI

        Emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Cumhuriyet Savcılığınca ifadeleri alınan A101 Marketler Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Aydın, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Yaşar Aydın, Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Aydın ile Aydan Aydın, Zehra Aydın ve Oksana Aydın serbest bırakıldı.

        GÖZALTI İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

        Emniyet nezarethanesine yer olmadığı için Anadolu Adliyesi nezarethanesinde tututulan, AKFA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş, eşi Yeliz Aktaş, AKFA Holding eski yöneticisi İhlas Holding CEO'su Cahit Paksoy ve İnanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan'ın da aralarında bulunduğu 92 şüphelinin gözaltı işlemleri devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ