Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Serbest Ticaret Anlaşması için çelişkili açıklamalar - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Geçtiğimiz günlerde Almanya Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel'in, ABD ile Avrupa arasında devam eden görüşmelerin başarısız olduğunu duyurumuştu. Ancak bugün Alman GazetesiDer Spiegel'e konuşan ve ismi açıklamayan ABD'li yetkilisi ise Avrupa Birliği ile ABD arasında devam eden serbest ticaret anlaşmasına yönelik gelişmelerin sürdüğünü açıkladı. Hatta ABD'li yetkili anlaşma için gelişme kaydediğini bile söyledi.

        İki kaynaktan gelen bu tür çelişkili açıklamalar ABD ile Avrupa Birliği arasındaki anlaşma konusunda kafaların karışmasına neden oluyor.

        "3 YILDIR14 GÖRÜŞMEDE TEK BİR MADDE İÇİN BİLE ANLAŞILAMADI"

        Aynı zamanda Almanya Başbakan Yardımcısı da olan Gabriel, Alman ZDF kanalına verdiği demeçte, “ABD ile yapılan görüşmelerde işler iyiye doğru gitmiyor. Amerika ile müzakereler başarısız oldu çünkü biz Avrupalılar Amerikalıların isteklerine boyun eğmek istemedik” demişti. Almanya Başbakan Yardımcısı Gabriel, İki taraf arasında şuana kadar 27 başlık üzerinde 14 kez görüşme yapıldığını ancak tek bir madde konusunda bile anlaşılamadığını hatırlatıyor.

        İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı sonrası Avrupa ekonomisi için daha kritik öneme sahip olan Serbest Ticaret Anlaşması (TTIP) üzerinde iki taraf 3 yıldır müzakere ediyor. 2016 yılının sonunda sonuçlandırılacağı tahmin edilen görüşmeler konusunda bir süredir çelişkili haberler yapılıyor. Dünyanın en büyük serbest ticaret bölgesini oluşturmayı amaçlayan görüşmelere yönelik özellikle Avrupa kaynaklı haberlerde yer alan duyumlara göre en büyük sorun tarım ürünleri konusunda yaşanıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ