Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Murat Ülker, Yıldız Holding'in hedeflerini açıkladı - İş-Yaşam Haberleri

        15 Temmuz sonrasında iş dünyasının “yatırıma devam, biz bu ülkeye güveniyoruz” mesajları devam ederken, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, holdingin hedeflerini paylaşmak için yeni bisküviçikolata şirketi Pladis’in Londra ofisini seçti. Ülker böylece iki mesajı da bir arada verdi: Global bir şirket olmanın gücü bir yana, bütün önceliğimiz Türkiye. Murat Ülker, “15 Temmuz gecesi uçurumun kenarına gelmek hepimize büyük bir travma yaşattı ama sivil halkın yardımıyla ve dayanışmasıyla bu hain kalkışmanın başarısız olması en büyük kazancımız oldu. FETÖ başaramadı ve kurtulduk milletçe” diye başladığı konuşmasını, “Türkiye’nin geleceği için hepimizin daha fazla işimize sarılmamız gerekiyor. Biz de bunu yapıyoruz. Türkiye Pladis’in çikolata üssü olacak. 2021’e kadar Türkiye’deki fabrikalara 5 milyar lira daha yatırım yapacağız. Türkiye’de üretilen Godiva tablet çikolatalar dünyaya gönderilecek. Yatırımda dünya bir yana Türkiye bir yana” diye sürdürdü. Kalabalık bir gazeteci grubuna sunum yapan Murat Ülker, Gebze’de büyük bir Ar-Ge merkezi kuracaklarının da haberini verdi. Pladis’in büyümesinin ana üssünün de Türkiye olacağını vurgulayan Murat Ülker, şu mesajları verdi:

        Dünyada bisküvi-çikolata-kek kategorilerinin tamamında faaliyet gösteren iki global şirketten biriyiz. Bu bizi rakiplerden farklı ve güçlü kılıyor. Diğer farkımız, güçlü yerel markalarımızın olması. Ülker, Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en güçlü markası. McVitie’s İngiltere ve Avrupa’da, Godiva Amerika’da çok güçlü. Ülkelerin lokal tatlarına ve ihtiyaçlarına uygun ürünler yapmayı önceliklendiriyoruz. Dünya bisküvi-çikolata-kek pazarının yüzde 30’unu içinde olduğumuz ilk 10 şirket üstleniyor, yüzde 70 yerel markaların. Global markalarımızın yanında yeni yerel lezzetleri de lokal markalarımızla pazara taşıyarak rekabet avantajı sağlayacağız. İş yapış şeklimizde global, ürün geliştirme ve pazarlamada yerel olacağız. Bu strateji bizi 2021’e pazarın en aktif ve en hızlı büyüyen şirketi olarak taşıyacak.

        ÜLKER’DEN FETÖ SORUSUNA YANIT:

        ‘BİZDE KİMSENİN İŞ DIŞI BİR ŞEY İÇİN VAKTİ YOK’

        Konuşmasının başında, “Kalkışmanın başarısız olması en büyük kazancımız oldu. FETÖ başaramadı ve kurtulduk milletçe. Bu konuda bize önderlik eden Cumhurreisi’mize, TBMM’ye ve başbakanımıza müteşekkiriz” diyen Murat Ülker’e bazı şirketlerde FETÖ bağlantısı nedeniyle temizlik yapıldığı hatırlatılarak “Grubunuzda da oldu mu?” diye soruldu. Ülker “Biz, bize söylenenleri yapıyoruz. İş prensiplerimiz itibarıyla çok kıskancız. İstiyoruz ki, iş yerimizde sadece bizim işimiz yapılsın. Ben zaten herkesten yüzde 110 performans bekliyorum. Kimsenin de vakti olmaz öyle şeylere” dedi.

        İNGİLTERE’DE TABLET ÇİKOLATA, ABD’DE İSE BİSKÜVİ PAZARINA GİRECEĞİZ

        -İngiltere dünyada bisküvinin en çok tüketildiği ülke; McVitie’s de bu pazarda birinci. Biz çikolatalı ürünlerde ve tablet çikolatada henüz İngiltere’de yokuz. Ama olmak istiyoruz.

        -Ülker, zaten Türkiye ve komşu coğrafyalarda lider marka. Ortadoğu ve Afrika’da Ülker’in liderliğini pekiştireceğiz. Amerika’da Godiva premium çikolata pazarında lider.

        -Amerika’da bisküvi olarak yoktuk. McVitie’s ile Amerika pazarına da giriyoruz. Godiva lezzetini daha fazla kişiye ulaştırabiliriz. Bunu yapabilirsek, kendimi başarılı sayacağım.

        -Türkiye’de ürettiğimiz tablet Godiva’lar Kuzey Amerika’da raflarda yerlerini almaya başladı . Bunu dünyaya yayacağız; Çin’e kadar Türkiye’den ürün göndereceğiz.

        Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Türkiye’den bir grup gazeteciyi Pladis’in Londra ofisinde ağırladı. Pladis CEO’su Dr. Cem Karakaş da Londra’daki fabrikada sunum yaptı.
        Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Türkiye’den bir grup gazeteciyi Pladis’in Londra ofisinde ağırladı. Pladis CEO’su Dr. Cem Karakaş da Londra’daki fabrikada sunum yaptı.

        SİNERJİ YAKALADIK SONUÇ ALIYORUZ

        Karakaş “United Biscuits’i aldığımızda Ülker ile büyük sinerji yaratabileceğimizi söylemiştik. Sonuçlarını alıyoruz. Güney Afrika’da yerel bir marka satın aldık, onu da Ülker markası altında üreteceğiz. Biskrem ise McVitie’s Biskrem olarak farklı coğrafyalara açılacak” dedi.

        LİDER MCVİTİE'S KRALİYET AİLESİNİN PASTACISI

        İngiltere’nin bisküvi pazarı lideri McVitie’s aynı zamanda Kraliyet ailesinin de pastacısı. Marka, 1893’te Kraliçe Mary ve Kral V. George’un düğün pastasını hazırlayarak kraliyet onay mührünü aldı. 1947’de ise Prenses Elizabeth ve Prens Philip’in (şimdiki İngiltere Kraliçesi Elizabeth) düğün pastası da yine McVitie’s tarafından hazırlandı. Son olarak Kraliçe Elizabeth’in torunu Galler Prensi William ve Prenses Catherine’in düğün töreni için hazırlanan çok katlı çikolatalı pastada 1.700 adet McVitie’s bisküvisi kullanılmıştı. Pastanın tasarımı, Kraliçe Elizabeth’in 85. yaş günü pastasını da yapan United Biscuits şeflerinden Barry Colenso’ya aitti.

        ESEN EVRAN / GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ