Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Rusya'ya kanatlı ürünler ve yumurta ihracatında artış beklentisi - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Rusya ile düzelen ilişkilerin, bu ülkeye yönelik kanatlı ürünleri ve yumurta ihracatını artırmasını beklediklerini bildirdi.

        Bayraktar, yazılı açıklamasında, yumurta ve sütte, başta Irak olmak üzere Ortadoğu pazarı ve çevre ülkelere ihracatın olumlu seyrettiğini, tavuk etinde ise ağırlıklı olarak Irak kaynaklı ihracat gerilemesinin yaşandığını, bunun da sektördeki üretime yansıdığını belirtti.

        Ocak-temmuz döneminde kanatlı eti ve ürünleri ihracatının yüzde 31,7, yumurta ve yumurta ürünleri ihracatının ise yüzde 17 gerilediğini, süt ve sütü ürünleri ihracatının yüzde 6,4 arttığını kaydeden Bayraktar, temmuzda geçen yılın aynı ayına göre, tavuk eti üretiminin yüzde 4,6 gerilediğini, tavuk yumurtası üretiminin yüzde 13,5 ve sanayiye aktarılan inek sütü miktarının da yüzde 3,4 arttığını ifade etti.

        Kanatlı eti ve kanatlı ürünleri ile yumurta ve yumurta ürünlerinde, Suudi Arabistan ve Ortadoğu'ya ihracatın mutlaka artırılması gerektiğine dikkati çeken Bayraktar, ihracatta Afrika ülkelerinin, Gürcistan gibi ülkelerde de pazar payını artırıcı desteklerin hayata geçirilmesi gerektiğine işaret etti.

        Bayraktar, Rusya ile düzelen ilişkilerin bu ülkeye yönelik kanatlı ürünleri ve yumurta ihracatını artırmasını beklediklerini belirtti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ