Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Karadeniz'de palamut bereketi - İş-Yaşam Haberleri

        Av yasağının sona ermesinin ardından 1 Eylül'de denize açılan balıkçılar, son günlerde kasalarını palamutla dolduruyor.

        Türkiye'nin farklı illerinden gelen balıkçıların da avlandığı Ereğli ilçesinde bir gecede yakalanan yaklaşık 200 bin adet palamut, kamyonlara yüklenerek başta Ankara, İstanbul ve Trabzon olmak üzere pek çok kente gönderilmeye başlandı.

        Ereğli'de bir balıkçı firmasının sahibi Engin Aydın, yaptığı açıklamada, gece saatlerinde Ereğli Limanı'ndan açılan balıkçı gırgırlarının, sabah saatlerinde binlerce palamut avlayarak döndüğünü söyledi.

        İstanbul, Bursa, Ankara, Rize ve Trabzon başta olmak üzere Türkiye'nin pek çok bölgesine ilçeden balık sevkiyatının başladığını anlatan Aydın, "Ereğli Limanı'na balıkçı gırgırları sabah saatlerinde dolu olarak yaklaştı. Gecede yakalanan yaklaşık 200 bin adet balık, Türkiye'nin her bölgesine ilçemizden sevk edilmektedir. Liman içerisinde de zaten ciddi bir araç yoğunluğu da oluşmuştur." dedi.

        Sezonun bereketli geçtiğini ifade eden, 40 yıldır balıkçılık yapan Nurettin Pamuk da "Sezon bereketli geçtikçe halkımız da ucuza balık yiyor. Açıkça belirteyim ki son 10 yıldır ilk kez böyle bir bolluk yaşıyoruz. Ben de gece açıldığım gırgırım ile bin 500 kasa yani yaklaşık 22 bin palamut ile döndüm." diye konuştu.

        Yaklaşık 30 yıldır balıkçılık yaptığını dile getiren İlyas Tarakçı da gece açıldıkları Karadeniz'de yaklaşık 600 kasa palamut avladıklarını anlattı.

        Balıkçı gırgırlarından palamut yüklenen kamyonlar liman girişinde uzun kuyruklar oluşturdu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ