Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam THY'den yasaklara karşı üçüncü hamle de geliyor - İş-Yaşam Haberleri

        THY, ilgili yasak kararlarının yolcu sayısını etkilememesi için bir dizi yeni uygulamayı hayata geçirecek.

        THY, bu sabah yaptığı açıklamada, ABD uçuşlarında kullanılan geniş gövdeli uçaklarda mobil cihazlardan internet erişimi, sosyal medya güncellemeleri, sms, e-posta kontrolü ve mobil mesajlaşmaya imkân sağlayan uygulamayı Nisan itibarıyla hayata geçireceğini duyurdu.

        THY'den yapılan açıklamada, "exphone" olarak adlandırılan bir uygulama ile THY filosundaki Boeing 777 ve Airbus 330 tipi uçaklarda sunduğu Wi-Fi ve Canlı TV hizmetlerine ek olarak Nisan ayından itibaren mobil cihazlardan konuşma hariç olmak üzere, internet erişimi ile e-posta kontrolü, sosyal medya hesap güncellemeleri ve sms'in yanı sıra whatsapp, line gibi mobil mesajlaşmalara imkân sağlanacağı belirtildi. Buna göre, uçak kalktıktan belli bir süre sonra yolcuların telefonunun "data roaming" modu aktif ise eXPhone uygulaması otomatik olarak devreye girecek ve uçak inişe geçene kadarki süre boyunca kullanılabilecek.

        REKLAM

        Öğle saatlerine doğru yapılan ikinci bir açıklamada da hem ABD hem de İngiltere uçuşlarında yolcuların uçağa binene kadar tabletlerini kullanmalarını olanak sağlanacağı ifade edildi. Buna göre yolcular eğerm isterlerse elektronik eşyalarını bagaja vermek yerine uçak kapısında görevlilere teslim edebilecek. THY, uçağa binerken teslim alacağı tabletleri kırılmaya karşı özel muhafazalı kutularda taşıyıp inişte yolculara teslim edecek.

        Reuters'a konuşan bir yetkili, "Yolcularımız uçağın kapısında tabletlerini kart karşılığında özel muhafazalı kutularda taşınmak üzere teslim edebilecekler. Varış noktasında da tabletler kart karşılığındayolcuya teslim edilecek. Böylece tabletler zarar görme riskine karşı hem özel muhafazalı olarak taşınacak, hem de yolcular uçağın kapısına kadar tabletlerini kullanabilecekler. Bu gece yarısından itibaren uygulamayı hayata geçireceğiz. Amacımız yolcu memnuniyetini artırmak" dedi.

        BEDAVA İNTERNET GELİYOR

        THY'nin son hamlesi ise uçaklarda bedava internet hizmeti olacak. Aynı THY yetkilisi, ücretsiz Wi-fi hizmeti için çalıştıklarını belirterek, "Uçuşlarımızda Wi-fi hizmeti ücretli olarak veriliyordu. Bunun ücretsiz verilmesi için bir süredir çalışma yapıyorduk. Herkes ücretsiz kullandığında internet hızında yavaşlama olmaması için altyapı üzerinde çalışıyorduk" dedi. Yetkili şöyle devam etti:

        REKLAM

        "Ancak bu son gelişmenin ardından altyapı çalışmalarını hızlandırdık. Altyapı tamamlanırsa, Boeing 777 ve Airbus 330 tipi uçaklarda herkese ücretsiz wi-fi hizmetine Nisan ayında geçmeyi planlıyoruz. Uygulama ilk etapta ABD uçuşlarına yönelik hayata geçirilecek."

        TABLET DAĞITILACAĞINA YÖNELİK HABERLER

        Yetkili, THY'nin yolculara uçakta tablet dağıtılması üzerinde çalıştığı yönündeki bazı haberlerle ilgili olarak ise, "O konu şu anda net değil. Çünkü uçakta tablet kullanımı yasaklandı. Ancak çeşitli seçenekleri değerlendiriyoruz" dedi.

        THY KAÇ YOLCU TAŞIYOR

        THY 2016 yılında İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan ABD'ye toplam 1.45 milyon yolcu, İngiltere'ye ise toplam 834,359 yolcu taşıdı.

        Bu yılın ilk iki ayında ise THY ABD'ye 156,542 yolcu, İngiltere'ye ise 104,627 yolcu taşıdı.

        Yatırımcı sunumunda yer alan bilgiye göre, 2016 sonu itibarıyla THY'nin filosunda 51 adet A330 ve 32 adet B777 uçak bulunuyor.

        THY, 247 uluslararası, 49 yurtiçi olmak üzere 296 noktaya uçuş gerçekleştiriyor.

        THY'nin 2016 yılında toplam yolcu sayısı 62.8 milyon olmuştu. Bunun 35.5 milyonunu dış hat yolcuları oluştururken; dış transit yolcular ise 21 milyon kişi ile dış hat yolcularının yüzde 59'unu oluşturmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ