Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam BiTaksi uygulamasıyla taksi çağıran çiftin başına gelmeyen kalmadı. - İş-Yaşam Haberleri
        REKLAM

        Olay geçen hafta İstanbul Bakırköy'de gerçekleşti. 19 Martgünü Bakırköy ilçesindeki evlerine taksi çağıran çift, İncirli semtine doğru hareket ederken cadde üzerinden kaza yapan iki araca rastladı. Araçlardan birinin içindeki kadın ve çocuğun sıkışması üzerine kapatılan yoldan geçemeyen taksinin şoförü B.K. otomobilde mahsur kalan insanlaraaldırmadan çıkıştı.

        Harita

        İddialara göre B.K., kaza yapan otomobile doğru dönerek, camdan sert bir şekilde “Bu araç kimin?” şeklinde çıkıştı. Kazaya karışan diğer şoförün kibarca yaptığı “Kadın sıkıştı ve korktu; şuan araçları çekemiyoruz, sen yan sokaktan dön.” uyarısına da öfkelenen taksici ölüm tehditleri yağdırmaya devam etti.

        Sizi burada 30 saniyede ezerim öldürürüm, yolu açın." diyen taksinin şoförüne karşı yolcular da hayretler içerisinde tepki gösterip yan sokaktan dönmesini istedi. Oysa şoför, gülerek; “Bunları ezeyim mi burada?” diyerek dalga geçti.

        POLİSİ DE TERSLEDİ

        Tehdit edilen araç sahibinin hemen ileride bulunan polisi uyarmasıyla konu emniyete taşındı. Polis tarafından durdurulmasına rağmen ters davranışlarını sürdüren taksici B.K. araçtan indirildi. Yolcular da taksicinin haksız olduğunu polise belirterek taksiden uzaklaşmayı tercih etti.

        Yaşadıkları olayı ve taksicinin uygunsuz hareketlerini kullandıkları BiTaksi uygulamasına yorum olarak bildirdi.

        Olaydan bir hafta sonra, 26 Mart Pazar günü, öğlen sularında yine aynı uygulamayla taksi çağıran çift şokla karşılaştı. Yanlarındaki 4 bin liralık stüdyo malzemesi ve ekipmanla gelen aracabinen çiftin karşısına yine B.K.isimli şoförün kullandığı taksi çıktı.

        1 HAFTA TAKİP ETTİ

        İddiaya göre çoför B.K., "Bir haftadır sizi takip ediyorum, yeniden (taksi) çağırmanızı bekledim. Bugün çağırdınız, uygulamadan sizi gördüm ve hemen geldim. Bu araçtan inemezsiniz, sizi öldürüceğim." dedi ve aracı istenilen istikametin aksine doğru sürmeye başladı.

        Hızla uzaklaşmaya başlayan aracın arkasındaki kadın yolcu, taksinin arka kapısını açıp bacağıyla tutarak imdat çağrısında bulundu. Taksiciye "Ya sağ çek, dur ya da kapını kırarım." diye bağırdı. Şoför mahallinin yanında, ön koltukta yolculuk eden kadının sevgilisi de polisi aradı.

        Taksici bunun üzerine "İkinize de öldürürüm." diyerek tehditler savurmaya devam etti.El fenerini çekmeyi ya da direksiyonu kırmayı düşünen yolcular hızla seyreden aracın takla atma ihtimalini düşünerek vazgeçti.

        • Mağdur yolcu

        DURAKTA DARP EDİLDİLER, ÖLÜM TEHDİDİ ALDILAR

        B.K. bir süre sonra ilerideki taksi durağında aracı durdurdu. Çift, duraktaki on onbeş kişilik taksici grup tarafından darp edildi ve hakaretlere maruz kaldı. Bindikleri taksinin şoförü B.K. da duraktan aldığı bıçakla üzerlerine yürüdü. Bunun üzerine diğer taksiciler arkadaşlarını durdurdular.

        Araçta bulunan ekipmanları sokağın ortasına atılan çifte dönen B.K., "Adresinizi biliyorum. İsminizi biliyorum, gelip sizi öldüreceğim." diyerek uzaklaştı. Birkaç dakika sonra gelen polislere ifade veren çift, taksicilerden şikâyetçi oldu.

        REKLAM

        Hastaneden darp raporu alan çift ifade verdikten sonra, ilgisiz davrandıklarını belirttiği polisin yanından ayrıldı ve mağduriyetini BiTaksi uygulamasının yetkilileriyle paylaştı.

        BİTAKSİ AÇIKLAMA YAPTI

        Günlerdir korku içerisinde yaşayan, maddi manevi zarara uğrayan çift beklediği sonucu alamayınca yaşadıklarını sosyal medyadan paylaştı.

        Olayın kısa sürede Twitter ve Facebook'ta yankı bulmasının ardından BiTaksi yetkilileri sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Daha sonra çifte de ulaşan BiTaksi yetkilileri, B.K. isimli şoförün sistemden çıkarıldığını belirtti. Konuya gerekli özeni göstermeyen çalışanların işine de son verileceğini açıkladı.

        Haberturk.com olarak görüştüğümüz BiTaksi yetkilileri, çiftle yüzyüze de görüşüleceğini belirterek hukuki konuda yardımcı olunacağı bilgisini paylaştı.

        MAĞDUR ÇİFT DORĞULADI

        Yaşananların ardından mağdur olan çift de sosyal medya hesaplarından BiTaksi firmasıyla yaptıkları görüşmeye ilişkin açıklamada bulundu. BiTaksi sahibinin kendilerini arayıp özür dilediğini ve tüm zararlarının karşılanacağını belirttiler. Adli davalarının takipçisi olacaklarını söyleyen çift, paylaşımlarıyla kendilerini destekleyenlere de teşekkür etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ