Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Londra'daki saldırılar, teknoloji devlerini zor durumda bıraktı - İş-Yaşam Haberleri

        İngiltere’nin başkenti Londra’da cumartesi günü yaşanan ve 7 kişinin öldüğü, 48 kişinin yaralandığı terör saldırısının ardından teknoloji devlerinin terör propagandası için alan yarattığı iddialarıyeniden gündeme geldi.

        İngiltere Başbakanı Theresa May, dün yaptığı açıklamada “Bu ideolojiye büyüyebileceği güvenli bir alan yaratamayız. Ancak bu büyük internet şirketlerinin sağlayabileceği bir şey” dedi.

        İngiltere Kültür Bakanı Karen Bradley de, teknoloji şirketlerinin terör örgütlerinin sosyal medya içerikleriyle daha fazla mücadele etmesi gerektiğini belirterek “Bunun yapılabileceğini ve büyük şirketlerin de bunu yapmak istediğini biliyoruz” diye konuştu.

        REKLAM

        TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ: BÜYÜK ÇABA HARCIYORUZ

        Teknoloji devleri ise terör örgütlerinin içeriklerini yasaklama konusunda ciddi bir çaba harcadıklarını belirtiyor. Google terörle bağlantılı içeriklerin engellenmesi için yüz milyonlarca dolar harcadığını açıklamıştı. Facebook ve Twitter da sosyal medyada terör faaliyetlerinin ve teröre destek veren kullanıcıların engellenmesi için özel ekipler kurduklarını vurguladı.

        Uzmanlar ise, terörle ve radikal örgütlerle bağlantılı olabilecek içeriklerin tamamının engellenmesinin, sansürle ilgili eleştiriler nedeniyle o kadar kolay olmadığı görüşünde.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ