Göztepe hem kendi hem de İzmir kasasını dolduracak
Fitch'ten 'pekiyi' notu alan İzmir'e bir apolet de Göztepe taktı. Göz Göz, kendisinin 14 yıllık, İzmir'in ise 6 yıllık Süper Lig hasretine son verdi. Göz Göz böylece kendi kasasını doldururken, şehrin ekonomisini de canlandıracak
Başta turizm ve gayrimenkul olmak üzere son dönemde birçok sektör için cazibe merkezi haline gelen İzmir, şehrin ekonomisini canlandıracak ‘apoletlerine’ her geçen gün yenilerini ekliyor.
Gazete Habertürk'ten Sefer Yüksel'in haberine göre, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, geçen hafta İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin derecelendirme notunu, yatırım yapılabilir seviyenin en yüksek notu olan “AAA”ya yükseltmiş ve şehrin ekonomisindeki potansiyele de dikkat çekmişti. Önceki akşam şehrin köklü takımı Göztepe’nin Süper Lig’e yükselmesi ile de, İzmir, 6 sezonluk Süper Lig hasretine son vermiş oldu.
Bu gelişme kuşkusuz, en son 2010-2011 sezonunda Bucaspor ile Süper Lig’de temsil edilen İzmir’in, ekonomisi için de büyük önem taşıyor. Öte yandan Eskişehirspor’u penaltılarla eleyip 14 yıl sonra yeniden Süper Lig’e yükselen Göztepe’nin başarısı ise başka bir ekonomi hikâyesi taşıyor.
PTT LİG'İN EN DEĞERLİ KULÜBÜ
Kaynak: Transfermarkt.com
2014 ve 2015 yıllarında 4 milyon Euro olan Göztepe oyuncularının piyasa değeri 2016 yılında 13.7 milyon Euro’ya çıktı. Bu PTT 1. Lig’in en değerli kadrosu demek.
TMSF İLE AMATÖR LİG’DEN YENİDEN SÜPER LİG’E
Bilgin Grubu’nun borçlarından dolayı TMSF’nin devraldığı ve 2007 yılında 110 bin TL muammen bedelle satışa çıkardığı kulüp, 2006-2007 yılında tarihinde ilk kez profesyonel lige veda etmişti. Göztepe’yi 2007 yılında TMSF’nin düzenlediği ihale sonucu Altınbaş Holding, 1.3 milyon liraya satın aldı. Ancak kulübün makus talihini değiştiren olay, İzmir’in milyarder işadamı Mehmet Sepil’in Göztepe’yi satın alması ile değişti.
Göztepe’yi Haziran 2014’te resmen devralan Sepil, hedefinin o dönemde 2. Lig’de mücadele eden takımı 3 yıllık bir süre içinde önce Süper Lig’e çıkarmak sonra da i uluslararası bir kulüp haline getirmek olduğunu söylemişti. Kendisi de çocukluğundan bu yana fanatik bir Göztepe taraftarı olan Sepil’in ortaya koyduğu kurumsal yönetim anlayışıyla Göztepe adeta küllerinden yeniden doğdu.
HEDEFİ ULUSLARARASI KULÜP YAPMAK
İzmir’in milyarder işadamı Mehmet Sepil, 2014 yılında hedefinin sadece Süper Lig değil, Göztepe’yi uluslararası bir kulüp haline getirmek olduğunu söylemişti.
GÖZTEPE'NİN DEĞERİ SON İKİ YILDA ARTTI
SÜPER LİG BİLETİYLE 20 MİLYON DOLARI KASASINA KOYACAK
Mehmet Sepil başkanlığında bir yandan teknik kadro ve oyuncu kadrosu istikrarını doğru yapılandıran Göztepe, bir yandan da tesisleşmeye önem verdi. Bunun yanı sıra yıllardır yılan hikâyesine dönen yeni stadyum için de çalışmalar hız kazandı.
Bir yandan da takımın oyuncu kadrosu hedeflere uyumlu şekilde yenilendi. 2014 ve 2015 yıllarında 4 milyon Euro olan takımın oyuncularının piyasa değeri 2016 yılında 13.7 milyon Euro’ya çıkarıldı. Geçen yıl hedeflenen Süper Lig bileti alınamadı ancak hedeften de vazgeçilmedi. Bu yılki oyuncu kadrosunun değeri de 11.6 milyon Euro ile PTT 1. Lig’in en değerli kadrosu. Öte yandan Süper Lig biletiyle beraber Göztepe’nin kasası da dolacak. 9.1 milyon dolar ayakbastı parası alacak olan Göztepe, reklam, maç hasılatı ve Spor Toto’dan da 10 milyon dolar civarında parayı kasasına koyacak.