Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Deutsche Bank, ABD Başkanı Donald Trump'ın finansal kayıtlarını paylaşamayacağını açıkladı - İş-Yaşam Haberleri

        Almanya'nın en büyük bankalarından Deutsche Bank,yaptığı açıklamada Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük iki siyasi partisinden biri olan Demokrat Parti tarafından yapılan Başkan Trump ve ailesiyle ilgili bilgi paylaşımı isteğini geri çevirdi.

        23 Mayıs 2017 tarihinde, Demokrat Parti üyeleri Maxine Waters, Dan Kildee, Gwen Moore, Al Green ve Ed Perlmutter banka yönetimine mektup yazarak, 2011 yılında Trump'a verilen kredilerin Rusya bağlantısı içerip içermediğinin araştırılması için banka kayıtlarını istemişti.

        Deutsche Bank ise bugün yaptığı açıklamada, kamu dışı bilgilerin gizliliğinin korunması için böyle bir paylaşımın, devlet otoriteleri tarafından istense dahi yapılamayacağının altını çizdi.

        REKLAM

        Açıklamada "İşbirliği yaparken kanunlara uymamız gerekiyor." dendi.

        BAŞKANLIK SEÇİMİNDEKİ RUSYA BAĞLANTISI

        Finansal Hizmetler Komitesi üyesi beş Demokrat Parti temsilcisi, iki konudaki bulguların teslim edilmesini istemişti. Bunlar; Trump adına yapılan bankacılık işlemleri ve bankanın Moskova şubesi tarafından Rusya dışına çıkarılan 10 milyar dolar tutarındaki alım satım hareketlerini kapsıyordu.

        Komite, Trump'a verilen söz konusu kredilerde Rusya'nın herhangi bir garantörlük rolü olup olmadığını araştırıyor. Zira, Donald Trump'ın başkanlığa aday olduğunu açıklamasından bir süre sonra, İngiliz The Guardian tarafından yapılan bir haberde Deutsche Bank'ın Trump'ın işleriyle ilgili gizli bir rapor hazırladığı fakat Rusya bağlantısının bulunmadığı yazılmıştı.

        Demokratlar, herhangi bir bağlantı olmadığından emin olunması için bu raporla birlikte ilgili tüm belgelerin kendilerine teslim edilmesini Deutsche Bank'ın Amerikalı CEO'sundan resmen istemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ