Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bakan Elvan, iş gücü istatistiklerini değerlendirdi - İş-Yaşam Haberleri

        Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan yazılı açıklamasında, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) mart ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini değerlendirdi.

        İşsizlik oranının Mart ayında beklentilerin altında gelerek yüzde 11.7 seviyesinde gerçekleştiğine dikkati çeken Elvan, Şubat döneminde yüzde 12.6 olan işsizlik oranının 1 puana yakın azaldığını, önceki dönemde 4 milyona yaklaşan işsiz sayısının ise 3 milyon 642 bine gerilediğini ifade etti.

        Elvan, geçen yılın aynı dönemine göre işgücüne katılım oranının 0.9 puan arttığına ve 496 bin kişilik ilave istihdam sağlandığına işaret ederek, "Hükümet olarak ekonomiye yönelik önlemlerimiz ve attığımız adımlar ile işsizlik önümüzdeki dönemlerde de azalışını sürdürecektir. Milli istihdam seferberliğinin bundan sonraki dönemde yapacağı katkı bu konuda iyileşmeyi hızlandıracaktır. Mevcut durumda devam eden ve 2017 yılında uygulamaya konulan yeni istihdam teşviklerinin etkisiyle önümüzdeki dönemde istihdam oranında da artışların gerçekleşmesi ve bununla birlikte işsizlik oranlarının aşağıya çekilmesi beklenmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

        "GENÇ İŞSİZLİK ORANI BİR ÖNCEKİ DÖNEME GÖRE 1.9 PUAN DÜŞTÜ"

        Özellikle kadınlarda işgücüne katılım oranında güçlü artış eğiliminin sürdüğünü bildiren Elvan, mevsimsel düzeltilmiş işsizlik oranında Ocak 2017 döneminden başlayarak üç dönem üst üste düşüş gözlendiğini kaydetti.

        Elvan, uzun süredir durağan seyir izleyen sanayi istihdamında Mart 2017 döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1’lik bir artış olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

        "Sanayi sektöründe istihdam bir önceki yılın aynı dönemine göre 51 bin kişi artmıştır. Öte yandan, inşaat dahil hizmetler sektöründe 453 bin kişilik istihdam artışı kaydedilmiştir. 2017 Mart döneminde genç işsizlik oranı bir önceki döneme göre 1.9 puan düşmüştür. Ekonomide 2017 yılında gelen veriler durumun beklenenden de iyiye gittiğini göstermektedir. Özellikle yılın ilk çeyreğinde yakalanan yüksek büyüme oranı yıl boyunca devam edecektir. Hatta hedefimiz olan yüzde 4.4’lük büyüme rakamının üzerine çıkacağız. Büyümenin istihdama olumlu yansıdığını ve işsizlik oranının daha da aşağılara indiğini hep birlikte göreceğiz"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ