Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam imece'den sosyal girişimcilere can suyu - İş-Yaşam Haberleri

        Disiplinlerötesi inovasyon platformu ATÖLYE ve Zorlu Holding’in kurucu ortaklığı, S360’ın stratejik partnerliği ile hayata geçirilen sosyal inovasyon platformu 'imece'nin, eğitim alanındaki sorunlara odaklanan ilk mesele sürecinde, dört takım kuluçka dönemine girmeye ve toplamda 120 bin euro hibe almaya hak kazandı.

        'imece' 25 Şubat 2017 tarihinde, 100’ü aşkın katılımcının yer aldığı "Anla ve Keşfet" etkinliğini başlattı. 200’ü aşkın başvuru alarak 15 takımın seçildiği 'imece'de ön kuluçka dönemine girme şansı kazanan 15 takım, 25 Mart 2017 tarihinden itibaren yoğun bir eğitim ve mentorluk desteği aldı. Ön kuluçka dönemi 17 Haziran tarihinde sona erdi ve jüri dört takımı seçti. Takımların her biri 30 bin euro hibe kazandı.

        REKLAM

        "BİREY VE KURUMLARLA İŞİBİRLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ"

        imece Direktörü Buğra Çelik, ön kuluçka dönemi ile ilgili ayrıntılı bilgi verdiği konuşmasında takımlarla birebir çalışmanın öneminin altını çizdi ve şu açıklamalarda bulundu:

        "17 Haziran’da gerçekleşen ön kuluçka finali ile, Mart ayında başladığımız mesele sürecinde önemli bir noktaya ulaştık. Bu süreçte takımlarla üç ay boyunca birebir çalıştık. Sürece 15 takım ile başladık, değerlendirmeler sonucu jüri karşısına 9 takım çıktı. Takımlardan 4’ü hibe aldı ve kuluçka dönemine devam etmeye hak kazandı. Bununla birlikte, tüm ekipler imece’nin ilk mezunlarını oluşturuyor, bu süreçten sonra da takımların her biriyle çalışmalarımızı sürdürüyor olacağız. Diğer mezunlarımızı da destekleyerek birey ve kurumlarla işbirliği yapmak istiyoruz"

        "PROJEYE CAN SUYU VERMİŞ OLDUK"

        'imece' platformu ile ilgili düzenlenen basın buluşmasında görüşlerini dile getiren Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül ise şu açıklamalarda bulundu:

        REKLAM

        "Zorlu Holding olarak kurucu ortak olmanın getirdiği sorumluluk anlayışı ile projenin her aşamasında yer aldık, vizyon ve deneyimimiz ışığında katkı sağladık. Hangi toplumsal sorunların öncelikli olduğu üzerine kafa yorduk. Birleşmiş Milletler'in sürdürülebilir kalkınma için belirlediği 17 hedef arasında yer alan "Nitelikli Eğitim" "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" ve "Eşitsizliklerin Azaltılması" başlıklarının ülkemiz açısından oldukça önemli ve öncelikli olduğuna karar verdik. Bu düşüncelerle ilk üç mesele sürecini de, Zorlu Holding olarak bu başlıklar altında açarak bir anlamda projeye can suyu vermiş olduk" dedi.

        "UZUN SOLUKLU BİR SÜREÇTEN GEÇTİK"

        ATÖLYE Kurucu Ortağı Kerem Alper ise platformun ilk gününden itibaren çok disiplinli ve çok paydaşlı yapısının önemini vurguladı ve "ATÖLYE olarak, sosyal girişimcilik ve inovasyona zemin hazırlayan yapımız ile farklı ağlardan ve disiplinlerden beslenmenin, bir fikrin hayata geçmesinde ve gelişmesinde önemli bir rol oynadığına inanıyoruz. ATÖLYE’de sahip olduğumuz çok paydaşlı yapının, kurucu ortağı olduğumuz imece’de de var olmasına özen gösterdik, bu sebeple proje başlamadan önce farklı alanlardan birey ve kurumlarla fikir ve destek almak adına görüştüğümüz uzun soluklu bir süreçten geçtik" açıklamalarında bulundu.

        "ÇÖZÜM ÜRETMEK İSTEYEN BİR PLATFORM"

        S360 Genel Müdürü Kerem Okumuş ise şöyle konuştu:

        "Bugün toplumsal meselelerin çözümünde, kamu politikası ve finansman araçları ancak kısmen etkili olabiliyor. Bu meselelerin farklı bakış açılarıyla ve inovatif iş fikirleri ile etkin bir şekilde çözülebileceğini düşünüyoruz. Çünkü bugün dijital dönüşüm ve teknolojinin de desteği ile; bir kişinin ya da bir grup insanın dünyanın temel meselelerine yönelik yerleşmiş ve kökleşmiş anlayışları ve süregelen sorunları temelden yıkabilecek inovatif çözümleri geliştirebileceği bir dönemdeyiz. Bu çözümlerin hayata geçebilmesini ve sürdürülebilirliğini sağlamamız için farklı modellere ihtiyacımız var. Bu nedenle, girişimcilik bakış açısına sahip bir start-up anlayışı, toplumsal meselelerde de oldukça etkili olabiliyor. imece; tam da bu şekilde çözüm üretmek isteyen bir platform. Bu projeler, bir yandan öğrencilerin öğrenim deneyimlerini zenginleştirerek; eleştirel düşünceyi, sorgulamayı ve farklı bakış açıları geliştirmelerini hedeflerken aynı zamanda nitelikli insan kaynağına yatırım yapacak olan sosyal girişimcileri de ortaya çıkarıyor. Bu bizi son dönemde çok fazla konuştuğumuz orta gelir tuzağından da kurtaracak son derece önemli bir gelişmedir"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ