Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Başakşehir parlıyor, Beyoğlu ve Şişli sönüyor - İş-Yaşam Haberleri

        İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle İstanbul Üniversitesi (İÜ) İktisat Fakültesi tarafından yürütülen "İstanbul Rekabet Endeksi" araştırmasına göre, kentin en rekabetçi ilçeleri Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Bakırköy ve Üsküdar olarak sıralandı.

        Gazete Habertürk'ün haberine göre, ticari hayat ve girişimciliğin en yoğun olduğu ilçeler ise Şişli, Başakşehir, Ataşehir, Beşiktaş ve Ümraniye olarak sıralandı. Başakşehir’de son 5 yılda kapanan 1 firma karşısında 4 yeni firma kuruldu. Son 5 yılda faal firma sayısındaki artışın en yüksek oranda yaşandığı ilçeler ise Sarıyer ve Başakşehir oldu. Beyoğlu, Kadıköy ve Şişli’de ise son 5 yılda faal firma sayısı oranında azalma meydana geldi.

        Finansal yapı endeksinde Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Ümraniye ve Fatih rekabetçi ilçeler olarak öne çıktı. Son 5 yılda 20’den fazla banka şubesinin açıldığı ilçeler Ümraniye, Kadıköy, Bağcılar, Esenyurt, Beşiktaş ve Şişli olurken, en fazla ATM Kadıköy, Şişli ve Fatih’te bulunuyor.

        Araştırmada demografik yapı, eğitim, sağlık, sosyal yaşam, ekonomik kapasite, ticari hayat ve girişimcilik, finansal yapı, turizm, altyapı ve ulaşım başlıklarında 39 ilçe incelendi. İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Murat Şeker, bir diğer İSTKA projesi olan "Mahallem İstanbul" projesinde ise mahalle ölçeğinde analizleri sürdürdüklerini söyledi.

        TURİSTLER İSTANBUL'DA EN ÇOK 4 İLÇEYİ TERCİH ETTİ

        Turizm endeksinde ilk sıralarda yer alan Fatih, Beyoğlu, Şişli ve Beşiktaş, İstanbul’da 5 yıldızlı otellerin en fazla yoğunlaştığı, yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdiği ilçeler de oldu. Çekmeköy, Kartal ve Maltepe ilçeleri altyapı endeksinde yüksek skorlara sahip olurken, ulaşım endeksinde Üsküdar, Kadıköy ve Fatih öne çıktı. Ulaşım endeksinde ilçeye erişim çeşitliliği dikkate alınarak metrobüs, raylı sistemler ve deniz ulaşımı gibi alternatifler değerlendirildi.

        DOKTOR BAŞINA MUAYENE EN ÇOK SANCAKTEPE'DE

        Günlük muayene sayısı ortalama 35

        Sancaktepe günlük muayene sayısı 45

        Beylikdüzü günlük muayene sayısı 42

        Çekmeköy günlük muayene sayısı 41

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ