Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Milyarderlerin en acayip harcamaları - İş-Yaşam Haberleri
        1

        Jocelyn Wildenstein dünya jet sosyetesinin tanıdık simalarından. 1999 yılına dek milyarder işadamı Alec Wildenstein ile evli kalan 76 yaşındaki sosyetik ünlü estetik merakıyla biliniyor.

        2

        Sadece acemice ve acele yaptırdığı estetikleri düzeltmek için harcadığı para 4 milyon doları buluyor. Jocelyn Wildenstein'ın diyetisyen masrafı da 547 bin dolar.

        3

        Bill Gates yaklaşık 85 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı. Gelişmemiş ülkelerdeki hastalıkların tedavisi için kurdukları vakfa her sene 3 milyar dolar ayırıyorlar ama ilginç kişisel zevkleri de var.

        4

        Ünlü kaşif Leonardo da Vinci'ye ait bilimsel günlüklerin en ünlüsü Codex Leicester'ı 1994 yılında 30.8 milyon dolara satın almıştı. Gates, günlüğü dijital olarak da sergiliyor.

        5

        Da Vinci günlüğünün aslı ise Bill Gates'in 120 milyon dolarlık bu evinde. Yüksek teknolojili sensörlerle korunan evin sanatsal iç dekoru tek tıkla değişebiliyor ama lüks bununla sınırlı değil. 6 mutfak, 24 banyo, 23 garaj, su altı müzik sistemi ve Karayipler'den getirilen kumla oluşturulmuş bir plaj da mevcut.

        6

        Suudi Kraliyet ailesi mensubu El Velid bin Talal aynı zamanda bir işadamı ve serveti 17 milyar dolar. Ünlü sima bazen ilginç harcamalarıyla da gündeme geliyor.

        7

        4.8 milyon dolar verdiği Ducati motosikletin üzeri komple Swarovski kristalleri ve elmaslarıyla kaplı. Engebeli ve halka açık yollarda kullandığı henüz görülmedi.

        8

        El Velid bin Talal kalabalık gezilerini ise Fransız Airbus şirketinin ürettiği 400 milyon dolarlık ve 800 kişi alabilen bu A380 uçakla yapıyor. İç mekan tasarımına harcadığı 100 milyon dolarla birlikte havada yarım milyar dolarla uçuyor.

        9

        David Rockefeller geçtiğimiz günlerde 102 yaşında hayatını kaybetmişti. Dünyaya yön veren zenginlerden biri olan Rockefeller'in mirası arasında ilginç bir koleksiyon da var.

        10

        Doğadaki nadir böceklere karşı önlenemez bir merakı olan Rockefeller'in tek bir tür için dahi 1 milyon doları gözden çıkardığı biliniyor. Koleksiyonun toplam değeri bilinmiyor ancak milyonlarca dolar olduğu kesin.

        11

        Oracle'ın kurucusu ve başkanı Larry Ellison 62 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 7. insanı konumunda.

        12

        72 yaşındaki işadamı, 20 milyon dolarlık evinin arkasındaki tenis kortu ve havuza inmek için özel olarak yaptırdığı bir teleferik kullanıyor.

        13

        Ellison'un tek hunharca masrafı bu da değil. Hawaii'de bulunan Lanai Adası'nı 500 milyon dolara satın almıştı. Hatta misafirlerini taşımak için IslandAir'in çoğunluk hissesini de bünyesine katmıştı.

        14

        95 yaşındaki Hong Konglu işadamı Stanley Ho manşetlere 4 evliliği ve 16 çocuğuyla gelse de yaklaşık 2 milyar dolar serveti ve kumarhaneleriyle de tanınıyor.

        15

        Ho'nun en büyük merakları arasında trüf mantarları var. Görüntüdeki 1.5 kilogramlık beyaz trüf mantarları için 330 bin dolar ödemişti.

        16

        Joseph Lau ise vatandaşı Ho'ya göre 7 kat daha zengin ve adı sık sık minik kızı Josephine için aldığı mücevherlerle manşetlere çıkıyor.

        17

        Emlak kralı, ilk olarak, 2009 yılında yeni doğan kızına Josephine'in Yıldızı ismini verdiği 9 milyon dolarlık bir pırlanta almıştı. Daha sonra 16.08 karatlık pembe bir elmasa "Tatlı Josephine" ismini vererek 28.5 milyon dolar ödedi.

        18

        Lau'nun kızına aldığı son oyuncak ise 7. yaş gününde yine mavi bir elmas oldu. 48.4 milyon dolar ödediği 13.08 karatlık mücevhere ise "Josephine'in Mavi Ay'ı" adını layık gördü.

        19

        Brunei Sultanı Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah'ın serveti tam olarak bilinmiyor ama kraliyet ailesinin 150 milyar doları aşan bir varlığı olduğu tahmin ediliyor.

        20

        70 yaşındaki Sultan, içerisinde yarış pistinin bile bulunduğu Disneylanda benzeri bu tematik parka 3 milyar dolar harcadı ve 1994 yılında halka açtı. Bir bölümü beklenen ilgiyi göremediği için satılık.

        21

        Tesla'nın kurucusu ve CEO'su olan Elon Musk çağımızın dâhileri arasında gösteriliyor. 18 milyar dolarlık servetiyle uzaya bile yatırım yapan Musk klasiklerden ilham almayı da unutmuyor.

        22

        James Bond filmlerinin unutulmaz parçalarından olan 1976 Lotus Esprit, birkaç sene önce 886 bin dolar karşılığında Musk'ın olmuştu.

        23

        Çinli işadamı Liu Yiqian yaklaşık 1.5 milyar dolarlık servetiyle sanata yatırım yapıyor. Elindeki 500 yıllık hadendan fincanına 21 milyon sterlin ödemişti.

        24

        Liu Yiqian'ın en ses getiren harcaması ise Amedeo Modigliani'nin bu tablosuna 170 milyon dolar ödemek oldu. Parasını da kredi kartıyla ödedi.

        25

        Kozmetik devi Estee Lauder ve 3.4 milyar dolarlık servetin sahibi Ronald Lauder de tablolara ve sanata yaptığı yatırımlarla biliniyor.

        26

        Dünya Yahudi Kongresi Başkanı da olan Lauder, Gustav Klimt'in meşhur tablosuna 135 milyon dolar ödemişti. Koleksiyonuna yaptığı toplam harcama 650 milyon dolar.

        27

        12 milyar dolarlık servetiyle Steve Cohen'in de harcama sınırı sanat olunca ortadan kalkıyor.

        28

        Evine astığı Amerikan bayrağı ne kadar bilinmez ama Jasper Johns'un bayrak isimli bu tablosuna 137.5 milyon dolar ödemişti. Cohen aynı zamanda bir de Kooning hayranı, ve onun tablolarına da milyonlar ödüyor.

        29

        Milton Verret geçen yılın en hayırsever işadamı seçilmiş bir altın taciri ancak şahsi zevklerine de hayır kadar değer veriyor.

        30

        Michael Jackson'un efsane şarkısı Thriller'ın klibinde giydiği ceket için tam 1.8 milyon dolar ödemesi de bunun kanıtlarından sadece biri.

        31

        Microsoft'un kurucu ortaklarından Paul Allen, yaklaşık 20 milyar dolarlık servetiyle rahat bir yaşam sürüyor.

        32

        Paul Allen'ın en büyük hobisi ise uçaklar. Özellikle 2. Dünya Savaşı sırasında kullanılan uçaklarla oynamaya bayılıyor. Hangarinda Republic P-47D Thunderbolt, Curtiss 40C Tomahawk, the Polikarpov U-2/Po-2 gibi 20 uçak var. Değerleri milyonlarca dolar.

        33

        Yahoo'nun eski CEO'su Marissa Mayer firmadan aldığı büyük tazminatla son dönemde oldukça konuşuldu. Yaklaşık 430 milyon dolar serveti var.

        34

        Mayer'in en sevdiği oyuncakları arasında ise Dale Chihuly'ye ait cam tasarımlar başı çekiyor. Parça başı değeri 15 bin dolar olan tasarımlardan evinde 400 adet var. Koleksiyonun değeri 6 milyon dolar.

        35

        800 milyon doları aşan servete sahip ünlü hiphop şarkıcısı Puff Daddy'nin 23 yaşındaki oğlu Justin Combs da kendisi kadar tanınıyor.

        36

        Futbol oynayan Combs'un adı zaman zaman skandallarla gündeme geliyor ve pahalı zevkleriyle de biliniyor. Limuzinden vazgeçemeyen Combs'un bu aracı ona 400 bin dolara patladı.

        37

        IKEA'nin sahibi Ingvar Kamprad bir aralar 42 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zenginlerinden biriydi. Evini bile kendi monte ettiği IKEA ürünleriyle döşüyor.

        38

        91 yaşındaki milyarderin vazgeçilmezleri arasında, cimriliğinden mi yoksa sadakatinden mi bilinmez, 1993 model bu Volvo var. Fiyatı 2 bin dolar.

        39

        Ünlü yönetmen ve yapımcı Steven Spielberg'in hiç de azımsanmayacak, yaklaşık 4 milyar dolarlık bir serveti var.

        40

        Spielberg'in sinema klasiklerinde kullanılan ürünleri kovalıyor. Yurttaş Kane filmindeki meşhur kızak için 1982 yılında 60 bin dolar ödemişti.

        41

        Star Wars efsanesinin yaratıcısı ünlü sinemacı George Lucas ise söz konusu güvenlik olunca paraya kıymaya çekinmeyenlerden.

        42

        5.1 milyar doları olan Lucas, 100 milyona yaptırdığı çiftliğinde 12 kişilik özel bir itfaiye ekibi bulunduruyor.

        43

        2014 yılında hayatını kaybeden restoran zinciri sahibi S. Truett Cathy de Musk gibi film klasiklerini sevenlerden.

        44

        Michael Keaton'un 1992 yapımı Batman'in Dönüşü filminde kullandığı Batman arabası için 250 bin dolar ödemişti.

        45

        Rus milyarder Mikhail Prokhorov, yaklaşık 9 milyar dolarlık servetini madenciliğe borçlu ama en büyük zevki spor.

        46

        2.03 boyundaki dev milyarder, ''Madem oynayamıyorum o zaman satın alırım.'' demiş olsa gerek, New Jersey Nets'in yüzde 80 hissesi için 200 milyon dolar civarı bir para ödemişti.

        47

        Microsoft'un 14 yıl CEO'luğunu yapan Steve Ballmer ise berbat öngörülerinin yanı sıra koyu bir basketbol hayranı. 28 milyar dolarlık varlığının 2 milyarını Los Angeles Clippers'a harcayarak bunu gösterdi.

        48

        Peter Thiel manşetlere gay olmasıyla çıksa da online ödeme sistemi PayPal'ın kurucusu bir milyarder. Politikayla da ilgili olan Thiel, muhafazakar bir özgürlükçü.

        49

        Kafayı taktığı konu ise ölümsüzlük ve devlet kontrolünün geçerli olmadığı yüzen evler. 2.77 milyar dolarlık servetinden milyonlarcasını bu araştırma ve projelerine harcıyor.

        50

        Virgin Group'un sahibi 66 yaşındaki İngiliz yatırımcı Richard Branson sıra dışı hayatıyla hem ekonomi hem de magazin sayfalarının gözdelerinden.

        51

        Deniz altı yaşamını cefayla değil de sefayla incelemek istediği için Necker Nymph isimli araca 600 bin dolar ödemişti. Haftada 25 bin dolarak kiralayarak kâra geçtiğini söyleyebiliriz.

        52

        Branson aynı zamanda Necker adasını da 180 bin dolara satın almıştı ama emlak için harcadığı 200 milyon dolarla bambaşka bir hâle dönüştürdü.

        53

        Britanyalı medya prodüktörü ve şovmen Chris Evans, yaklaşık 70 milyon dolarlık geliriyle listenin en fakir zengini olabilir ama söz konusu Ferrari olunca paraya kıymış.

        54

        1963 model Ferrari 250 GTO garajındaki en değerli parça. 36 adet üretilen araçtan sadece 1 tanesi için ödediği meblağ ise 19 milyon dolar.

        55

        Avustralyalı iş adamı Clive Palmer ise tam bir sinema delisi. Dinozorları klonlayarak kendine bir Jurassic Park kurmak istediyse de başarılı olamadı. Evinin golf sahasına maketlerini yerleştirdi.

        56

        Palmer şu sıralar milyonlarca dolara ve yıllara mâl olarak ünlü Titanic gemisini yeniden yapmakla uğraşıyor.

        57

        Gürcistan'ın eski Başbakanı ve madencilikle milyarlarca dolar kazanan Bidzina Ivanishvili yaşadığı yerle özel olarak ilgilenenlerden.

        58

        4.5 milyar dolara sahip olan Gürcü iş adamı, mahremiyete önem veriyor ve evinde yok yok. Ormanlık alana cam dış malzeme kullanılarak yapılan evde penguenlere özel bir hayvanat bahçesi de var.

        59

        Lihtenştayn Prensi 2. Hans-Adam yaklaşık 4 milyar dolar servete sahip ve aynı zamanda Liechtenstein Global Trust'ın da sahibi olarak Avrupa'nın en zengin kraliyet soylularından biri.

        60

        36 milyon dolara satın aldığı 18. yy üretimi Badminton dolabı şu an müzede sergileniyor. Bu kadar değerli olmasının nedeniyse üzerindeki ametist kuartz ve lazuli taşları.

        61

        Eric Schmidt tam 12 milyar dolar servete sahip. Ünlü iş adamı Google'ın bağlı olduğu Alphabet'in tepe yöneticisi.

        62

        Denizcilik tutkunu olan Schmidt, Oasis ismini verdiği yat görünümlü yüzer lüks malikânesine 72 milyon dolar saydı.

        63

        Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin de yıllık işletme maliyetleri 1.3 milyon dolar olan Boeing 757, Boeing 767, iki Gulfstream Vs ve 1982 Dornier Alpha olan 5 uçak kullanıyor

        64

        ABD Başkanı Donald Trump emlak krallığını yönetirken sıra dışı harcamalarıyla dikkat çeken bir işadamıydı.

        65

        Trump Force One isimli 43 koltuk kapasiteli, Rolls Royce motorlarına sahip uçak için zamanında 100 milyon dolar ödemişti.

        66

        Wal-Mart süpermarketlerinin kurucusu Sam Walton'un varisi Alice Walton tam 36.4 milyar dolarlık bir zenginliğe sahip.

        67

        Sanata düşkünlüğüyle bilinen aile en seçkin ressamların eserlerinin bulunduğu Crystal Bridges isimli müze için 1 milyar dolar harcadı.

        68

        Hindistanlı iş adamı Mukesh Ambani 30 milyarı aşkın refahıyla dudak uçuklatan bir mal varlığıyla yaşıyor.

        69

        Mumbai'nin varoşlarına inşa ettiği 27 katlı gökdelende yaşayan Ambani, 167 metre uzunluğundaki dev bina için 2 milyar dolar harcadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ