Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Mobil uygulamalar dünyanın en hızlı büyüyen pazarı - İş-Yaşam Haberleri
        REKLAM

        Mobil uygulama pazarı kimilerine göre doymuş olarak nitelense de son raporlar aksini söylüyor. 2016 yılında 1.3 trilyon dolarlık hacme sahip olan mobil uygulama pazarının 4 yıl sonra yüzde 380 artarak 6.3 trilyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

        MOBİLDE GEÇİRİLEN VAKİT 2 KAT ARTACAK

        App Annie tarafından hazırlanan rapora göre, insanların akıllı telefonlara erişimi arttıkça ve teknoloji ilerledikçe mobil uygulama kullanımı da jet hızında yükseliyor. 2016 yılında insanların mobil uygulamalarda geçirdiği zaman 1.6 trilyon saat olarak belirlenirken, 2021'de bu sürenin 3.5 trilyon saate çıkması bekleniyor.

        Mobil cihazlar üzerinden gerçekleşen elektronik ticaret işlemleri ciddi bir artış trendinde. Google'ın ucuz akıllı telefon projelerinin de etkisiyle Çin, Asya - Pasifik bölgesindeki mobil kullanımının sıçrama yapması mobil ticareti bölgenin en yüksek büyüme kapasitesine sahip pazarı haline getiriyor.

        ASYA AMERİKA'YI SOLLUYOR

        App Annie raporunda, "ABD tüketicilerine kıyasla, Çinli kullanıcılar mobil cihazlar üzerinden üç kat daha fazla gıda ve bakkaliye alışverişi yapma, iki kat fazla para transferi gerçekleştirme eğiliminde." saptaması yapıldı.Asyalı kullanıcıların aylık gelirlerinin büyük çoğunluğunu harcama eğilimlerinin de dört misli fazla olduğu vurgulandı.

        Apple Store, dünyanın en büyük online yazılım pazarına sahip olarak gösterilirken dört yıl sonra hacminin 60 milyar doları bulacağı söyleniyor. Ancak Google Play ve diğer üçüncü parti Android mağazalarının bu liderliği 2021'de devralması da muhtemel.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ