Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam THY'ye laptop yasağı sona erdi - İş-Yaşam Haberleri

        Yasağın kaldırılması sonrası ilk olarak THY'nin İstanbul-New York yolcuları kısıtlama getirilen bilgisayar gibi elektronik eşyaları yanlarında götürme fırsatı buldu. Atatürk Havalimanı'ndan Türk Hava Yolları'nın TK-3 sefer sayılı uçağı ile saat 06.45'te New York John F. Kennedy Havalimanı'na seyahat eden yolcular 102 günlük yasağın son bulmasından memnun olduklarını söyledi. Yolcular ve eşyaları son kontrol noktasında patlayıcı iz dedektörleri ile sıkı kontrolden geçti.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Gökhan Artan'ın haberine göre, yolculardan Emre Tokmak, yanına dizüstü bilgisayarını aldığını, yasağın kaldırılma kararının çok isabetli olduğunu söyledi. Tokmak, yasağın kaldırıldığını sefere gelmeden önce bildiğini ifade ederek, "Hatta uçak biletini alırken bir gün sonraya mı alsam, ne olur ne olmaz diye düşündüm ama kaldırılacağı söylenince bugüne aldım" dedi.

        REKLAM

        Ailesiyle New York'a tatile giden Barış Can Köymen ise bilgisayarını her zaman yanında taşıdığını, yasağın kalktığı bilgisini haberlerden öğrendiğini belirtti. Köymen, bütün tatil planlarının ve kişisel bilgilerinin bilgisayarının içinde olduğunu dile getirerek, "Bu yasağın kalkmasıyla biraz olsun rahatladık. Sonuçta uzun bir yolculuğa çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.

        Yolculardan Hasan Orbay, bu yasağın kalktığını net olarak öğrenemediği için havalimanına gelmeden önce bilgisayarını uçak altı valizinde getirmeyi tercih ettiğini belirtti. Orbay, yolcular için bir kısıtlamanın daha kalkmasından dolayı memnun olduğunu kaydederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

        Yaz okulu için ABD'ye gitmek üzere havalimanında işlemlerini yaptıran Fevzi Kutay Demir, yasağın kalkmasının kendileri açısından olumlu olduğunu söyledi. Yanında sadece bir tablet bilgisayar aldığını ifade eden Demir, yasağın kalktığını basından öğrendiğini bildirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ