Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam VIP koyunlara VIP koruma! - İş-Yaşam Haberleri

        Rusya'da üretilen 'Romanov' cinsi koyunları Türkiye'ye getirebilmek için, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den özel izin aldılar. İzmire getirilen koyunlar özel silahlı kişiler tarafından korunuyor.

        Sıcağa ve soğuya dayanaklı, bir defada 5-6 yavru veren Romanov cinsi koyunlar ile İzmir'in Foça ilçesinde çiftlik kurarak üretime başlayan işadamı Cem Aykaplan, koyunları Türkiye'ye getirmek için 9 ay beklediklerini söyledi.

        60 KAMERA, 4 ÖZEL GÜVENLİK, 20 KÖPEK!

        Aykaplan "Rusya'dan Romanov ırkı getirdik. Her iklime adaptasyonu çok yüksektir. -40 dereceden getirdik. Şu an kendi çiftliğimizde artı 30 derece sıcaklıkları geçirdi. Foça'da yeni bir yatırımla büyük bir çiftlik kurduk. Türkiye'de hayvancılığa bir şeyler katacağını düşündüğümüz teknolojik son sistem bir küçükbaş çiftliği. Sadece safkan ırk üretimi yapıyoruz. Bu işe başlarken en büyük sorunumuz insan sıkıntısı oldu. Çiftliğimizde güvenlik üst sınırda. 60 tane kamera, 4 güvenlik personeli ve yaklaşık 20 kadar köpek ile güvenliğimizi sağlıyoruz. Rusya ile herhangi bir anlaşma olmadığı için, Rusya'dan Putin'in özel izni ile çıkıyor. Türkiye girişinde de Tarım Bakanlığı özel izniyle giriyor. Ruslar kendi ırklarını koruma altına almış durumdalar. Orada topladıktan sonra 9 ay sonra getirebildik." dedi.

        Aykaplan, ayrıca çiftliklerinde Türkiye pazarına satışlarınında başladığını ifade etti.

        Romanov koyunu, Rusya'da üretilen bir ırk. Sıcağa ve soğuya dayanaklıdır. bir defada 5-6 yavru verir. Romanov dünyanın en fazla döl verimine sahip koyunudur. Adaptasyonu en yüksek koyun cinslerinden biridir. Romanov koyunu, kısa kuyruklu, değişik tonda gri renkli yapağıya sahiptir. Çift katlı yapağı örtüsüne sahip olan Romanov ırkında yapağı arasında yerleşik kılçık kıllar mevsime göre değişik özellikler göstererek, mükemmel bir ısı izolasyonu sağlamaktadır. Maviye çalan şık ve zarif postu ile tanınmakla kalmayıp, deri kalitesi bakımından büyük bir üne sahiptir. Romanov koyunu bu eşsiz deri ve yapağı özelliği ile Fransa ve İngiltere'de düzenlenen dericilik fuarlarında ödüller almıştır.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ