Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler 'Seçeneklerden biri de dava açmak' - İş-Yaşam Haberleri

        İngiliz Yüksek Mahkemesi'nin Turkcell hisselerine ilişkin kararının hemen ardından gözlerin çevrildiği Çukurova'dan 932 milyon dolar tahsil etmek isteyen İsveçli ortak TeliaSonera'nın İletişim Grubu Başkan Yardımcısı Cecilia Edström, "Seçeneklerden biri de dava açmak" dedi.

        Edström, 2011'deki Uluslararası Ticaret Odası Tahkim Heyeti'nin kararına dikkat çekerek," Tahkim heyeti TeliaSonera lehine 932 milyon dolar tazminatı, faiz ve masraflarıyla birlikte ödemesine karar verdi. Bu zamana kadar biz bunu tahsil edemedik. TeliaSonera kararın yerine getirilmesini takip edeceğiz. Seçeneklerden biri de dava açmak. Şu anda ne yapacağımıza dair henüz kesin bir kararımız yok. Bunu çok speküle etmek istemiyorum. Ama Çukurova ile son iki yıldır bu konuyu görüşüyoruz. Henüz maalesef bir mesafe kaydedemedik" ifadelerini kullandı.

        Daha önce New York Mahkemesi'nin "Çukurova'nın yükümlülüklerini yerine getirmesini bekliyoruz. New York Mahkemesi borcun ödenmesini için mal varlığı üzerinde tasarrufta bulunmayı engelleyen bir karar aldı. Bu tedbir Çukurova'nın TeliaSonera'ya olan yükümlülüğünü yerine getirmesini sağlayabilecek varlıklarını satmasını, devretmesini, üzerlerine ipotek ve rehin konulmasını men ediyordu" dedi. Dün İngiliz Yüksek Mahkemesi (Privy Council) Çukurova'nın Altimo'nun elindeki rehin hisselerini geri almak için 1 milyar 565 milyon doları 60 gün içinde ödemesini kararlaştırdı. Çukurova, bu parayı bulabilirse Turkcell Holding'deki çoğunluk hissesini yeniden elde edebilecek.

        İngiliz Yüksek Mahkemesi'nin son kararının hemen ardından Altimo Başkan Yardımcısı Evgeny Dumalkin, "Çukurova, kendisine tanınan süre içerisinde gerekli ödemeyi tam olarak yapamazsa söz konusu hisseler Altimo'nun mülkiyetinde kalacak ve Çukurova'nın hisseler üzerinde artık herhangi bir hakkı kalmayacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ