Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ünal Aysal, Antalya Kemer'deki 1500 oda kapasiteli iki otelini Özbek Grubu'na kiralıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Ünsal EREKE / HT EKONOMİ

        2013 yılı başında sahibi olduğu 410 odalı Kiriş Hotels World'ü 5 yıllığına ETS Grubu çatısı altındaki Voyage Hotels'e kiralayan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Antalya Kemer'deki diğer iki otelini de elinden çıkartıyor. Alınan bilgilere göre Ünal Aysal 5 yıldızlı ve yaklaşık bin 500 odalık iki otelini, Galatasaraylığıyla bilinen Özbek Grubu'nun patronu Dursun Özbek'e uzun dönemli kiralamak üzere el sıkıştı. Oteller Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın onayının ardından bu yaz Özbek Grubu çatısı altında kapılarını açacak.

        BAKANLIKTAN İZİN BEKLENİYOR

        Ünal Aysal'ın sahibi bulunduğu Unit Grubu'nun turizm yatırımı olarak ise elinde sadece İstanbul Kuruçeşme'deki Les Ottomans Oteli’nin işletmesi kalacak. Aysal otellerle ilgili olarak Özbek Grubu ile görüştüklerini doğrulayarak, "Otellerin bir tanesini kiraladık" diye konuştu. Diğer otelin işletmesi için bakanlığın izninin beklenildiği ifade edildi. Kiralamaya konu olan otellerden birisi Kemer Göynük'te yaklaşık 139 dönümlük arazi üzerine kurulu olan 5 yıldızlı Park Kimeros Holiday Village. Otelin 793 odası bulunuyor. Yine Göynük'te deniz kenarında yer alan Ma Biche Resort Otel’de ise 704 oda var. Aysal’ın otellerini kiralayan Özbek Grubu, son dönemde kurduğu otel yönetim şirketiyle birçok otelin işletmesi için görüşmeler yürütüyordu.

        CADDEDE İSİMLERİ VAR

        Kemer'in Göynük bölgesinde faaliyet gösteren Park Kimeros Holiday Village oteli, Ahu Ünal Aysal Caddesi üzerinde bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ