Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam TÜBİTAK’ın kapısını çalan firmalar “Elinizdeki iyi fikri olan gençleri bize verin” dedi - İş-Yaşam Haberleri

        Deniz ÇİÇEK / HT EKONOMİ

        Türkiye’nin dev holdingleri Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) 100 bin TL hibe desteği sağladığı iş fikri olan gençlerin peşine düştü. TÜBİTAK’ın kapısını çalan firmalar “Elinizdeki iyi fikri olan gençleri bize verin” dedi.

        TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak, aralarında Arçelik, Vestel, Sabancı, İntel, Tofaş, TEB ve TT’nin de bulunduğu firmaların kurumun kapısını çalarak, projeye dahil olmak istediğini belirtti. Firmaların maddi destek vermek, ortak olmak, ürün satın almak, araştırmageliştirme imkânlarının kullanılması gibi önerilerde bulunduğunu aktaran Altunbaşak, çok sayıda büyük firmanın başvurusu üzerine genç girişimciler için ‘eş fonlama’ programını başlattıklarını kaydetti. Altunbaşak, bu kapsamda dev şirketleri de yanlarına alarak özel sektör ile birlikte girişimcilerin firma kurmasını sağladıklarını söyledi. Bu modeli Türkiye’de ilk defa uyguladıklarını belirten Altunbaşak, genç fikirlerin TÜBİTAK’ın filtresinden geçtiği için oldukça önemli projelere sahip olduğuna dikkat çekti.

        17 FİRMA BAŞVURDU

        Altunbaşak, TÜBİTAK’a 17 firmanın başvurduğunu belirtti. Firmalar arasında; NETAŞ, Türk Telekom, Vestel, Arçelik, Karel, Avea, Sabancı (KordSA), TEB, TOFAŞ, TEMSA, COMODO, Borusan Holding ve GE gibi devler yer alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ