Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Mikrosaray'ın yeni nesil YazarKasaPos cihazı Pidion MT360E satışa sunuldu - İş-Yaşam Haberleri

        Mikrosaray, geliştirdiği yeni nesil YazarKasaPos cihazı Pidion MT360E için tüm yasal izinleri alarak pazara iddialı bir giriş yaptı. TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen test sürecini başarıyla tamamlayarak Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan da onay alan Pidion MT360E'nin 423 gram ağırlığı ile şu an sektördeki en küçük ve ergonomik cihaz olma özelliğine sahip olduğunu söyleyen Mikrosaray Yönetim Kurulu Başkanı Latif Güler, "Mikrosaray’ın 70 mühendis ve 400 uzmanın güçbirliği ile geliştirdiği Pidion MT360E, standby konumunda 1 hafta kalabiliyor en az 250 adet fiş basabiliyor. Düşmeye ve darbelere karşı dayanıklılığı onaylanan cihaz, su sızdırmaz tuş takımı, opsiyonel kamera ve barkod okuyucusu ile kullanıcılarının hayatını kolaylaştırıyor" dedi.

        PAZAR PAYI HEDEFİ YÜZDE 15

        Endüstriyel ürün ve POS alanında dünya devi Koreli Bluebird ile işbirliği yaptıklarını anlatan Latif Güler, 2 milyon adetlik yazarkasa dönüşümünde bu iddialı ürünleri ile yüzde 15’lik bir pazar payı hedeflediklerini vurguladı.

        Latif Güler, Pidion MT360E cihazının önemli özelliklerinden birinin de müşteriye hem seyyar yazarkasa hem de işletme operasyonunu tek bir cihazla düzenleme özgürlüğü sunması olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Sektörün tüm ihtiyaçlarına yanıt verecek bir ürünü geliştirmek için uzun süredir titizlikle çalışıyoruz. Tüm bu çalışmalarımız sonucunda göz bebeğimiz olarak gördüğümüz yeni nesil YazarKasaPos ürünümüz Pidion MT360E’yi gerekli izinleri alarak piyasaya sunduk. İlk gelen tepkiler bizi oldukça memnun etti. Yeni ürünümüz Pidion MT360E ile yazarkasa işlemleri yapılarak fiş kesilebileceği gibi restoranlar başka hiçbir cihaza gerek duymadan cihaz üzerinden sipariş alıp kapatılabilir, masa açabilir. Ayrıca otopark işletmelerinde; plaka girelebilir, aracın kaç saat durduğunu görüntülenebilir. Bu örnekler işletme yazılımının özelliklerine göre çoğaltılabilir. Kısaca müşteri hem seyyar yeni nesil yazarkasaya, hem de işletme operasyonunu tek bir cihazla düzenleme özgürlüğüne kavuşur.”

        Şirket olarak Ar-Ge’ye büyük önem verdiklerinin altını çizen Güler, Mikrosaray’ın son yatırımlarından birinin de Gelir İdaresi Başkanlığı ile uçtan uca güvenli haberleşmeyi sağlamak amacıyla TSM adı verilen data server altyapısını kurmak olduğunu vurguladı.

        Mikrosaray, sistemde istenilen güvenlik kriterlerini bir üst seviyeye çıkararak, uluslararası geçerliliğe sahip maliyeti yaklaşık 1 milyon dolar olan PCI DSS sertifikasyonu yatırımını yaptı.

        KAYITDIŞI İLE MÜCADELEYE TAM DESTEK

        Yeni nesil YazarKasaPOS cihazlarla Maliye’nin mali bilgileri merkezden anında takip edebildiğine dikkat çeken Latif Güler, uygulamanın kayıtdışı ile mücadele açısından çok önemli katkılar sağlayacağını vurguladı. Güler, “Daha önceden bankalara ait olan POS’ların mülkiyeti mükelleflere geçti. Böylece kullanıcılar çok sayıda bankanın POS cihazını kullanmak yerine sadece tek bir cihaz kullanır hale geldi. Ayrıca tek bir fiş verme özelliği de hem müşteriye hem satıcıya önemli kolaylık getiriyor” diye konuştu.

        SIRADA SABİT YAZARKASA VAR

        Yeni nesil POS cihazlarının ticari hayata entegrasyonunun ardından sıranın sabit yazar kasalara geldiğini kaydeden Latif Güler, mevzuatta basit ve bilgisayar bağlantılı yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar olarak tanımlanan bu cihazlara 1 Ocak 2016’ya kadar geçileceğini belirtti. Güler sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni nesil sabit yazar kasaların TÜBİTAK ve TSE’deki test süreçleri bitmek üzere olduğu açıklandı. Biz de yeni nesil POS’lar da olduğu gibi sabit yazarkasamızla da fark yaratacağımıza inanıyorum.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ