Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Röportajlar Hayat Holding bünyesindeki Kastamonu Entegre tarafından kurulan Avrupa'nın en büyük ahşap levha fabrikası Tataristan'ın Yelabuga sanayi bölgesinde törenle açıldı - İş-Yaşam Haberleri

        Eren SAKARYA / HABERTURK.COM / TATARİSTAN

        Hayat Holding bünyesindeki Kastamonu Entegre tarafından kurulan Avrupa'nın en büyük ahşap levha fabrikası Rusya'daki Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nin Yelabuga sanayi bölgesinde törenle açıldı. Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Tataristan Cumhurbaşkanı başta olmak üzere birçok konuk katıldı.

        Açılışta bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, HABERTURK.COM'a açıklamalarda bulundu. Bakan Eroğlu, bu büyüklükte bir tesisin bir Türk firması tarafından kurulmasının kendisini gururlandırdığını söyledi. Eroğlu "Tataristan Cumhurbaşkanı'nın katılımıyla böyle bir tesis açılması doğrusu beni çok duygulandırdı. Ben sektörü biliyorum. Üniversitedeyken benzer tesislerde müşavirlik yapmıştım. Zaten Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile bu sektörde iç içeyiz. Tesis Avrupa'nın en büyük tesisi. Bir de şunu vurgulamak istiyorum. Bu aynı zamanda Türkiye'deki teknolojinin nereden nereye geldiğinin bir göstergesi. Türkiye'nin en ileri teknolojisi. O bakımdan gerek inşaat, makine gerek imalat açısından Türkiye'nin sanayisi çok gelişti. Türkiye, Tataristan ve Rusya Federasyonu arasındaki işbirliğinin daha da gelişiceğini umuyorum." dedi.

        TÜRK SAĞLIK SEKTÖRÜ RUSYA'DA TIP MERKEZLERİ KURACAK

        ABD ve AB'nin Rusya'ya uyguladığı ekonomik yaptırım sebebiyle kapılarını Türk şirketlerine açtığı şu günlerde Bakan Eroğlu Tataristan ve Rusya Federasyonu'nda başka birçok yatırımın daha olacağının altını çizdi. Bakan Eroğlu "Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile ikili görüşmeler yaptık. Kendileri de yatırım yapılmasını arzu ediyor ve bunun için teşvikler sağlayacaklar. Ormancılık ve turizm alanında yatırımlar yapılacak. Bir de sağlık sektöründe yatırım yapmak için mutabakata vardık. Türk sağlık kuruluşları Kazan şehrine tıp merkezleri kuracak. Sadece sanayi değil hizmet sektöründe de Türk firmaları burada yatırım yapacak." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ