Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Döviz kuru ne olacak? - Makro Ekonomi Haberleri

        Ö.D : Beklenti anketi de geldi, beklenti anketindeki son beklentileri nasıl değerlendirdiniz?

        B.S : Bugün alınmış olsaydı beklenti anketi daha da farklı olacaktı. Muhtemelen bir önceki belirsizliğin yansıması. Yani herşeyin biraz bozulduğunu gösteriyor. Son dönemdeki çalkantının etkisini bir sonraki beklenti anketine yansıyacak gibi görebiliriz yani eğer o arada olumlu birşey olmazsa.

        Ö.D : Çetin Ali Bey'in beklenti paketi ile ilgili enteresan bir yorumu vardı onu alalım.

        Ç.A : Şu ansa Merkez Bankası beklenti anketi, o beklenti anketinin alındığı tarih ve saat itibariyle insanların düşüncelerini yansıtır. Şu an şu dakika şu saniye itibariyle piyasanın düşüncesi aslında VOB'da. Yani yıl sonu dolar kuru ne olur diyenelr, vadeli işler opsiyon borsası, dolar vadeli işler sözleşmesi, dolar aralık vadeli sözleşmesinden bakabilirler, orada piyasa beklentisi var.

        Ö.D : Ateşli hasta örneğinde kalmıştık sözünüzü kesmiştim lütfen devam edin...

        Ç.A : Şimdi bu örneği esasında yatırımcının basit manada anlaması için verdim. Bir insanda ateş çıktığı zaman ateş düşürücü verilir ama zaman zaman dikkat ederseniz mesela belli seviyelerdeyken verilmez. Çok fazla belli bir seviyenin üzerine çıktığı zaman verilir. Şimdi mesela şu anda kur hareketlendi. Merkez Bankası ne zaman müdahale ederin esasında cevabı bu. Merkez Bankası'ndaki arkadaşlar da şu anda piyasayı seyrediyor. Ve hastaya ne ateş düşürücü verilmesi kararını verirmiş gibi şu anda piyasaları izliyorlar. Şu anda mehtemelen bir yerlerde eğer bu piyasalardaki hareketlilik devam ederse müdahale gelecektir.

        Ö.D : Popüler seyirci sorusu, dolar ve kur ne olacak?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ