Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Sözleşmeli çalışan kadro bekliyor! - Makro Ekonomi Haberleri

        Türk Sağlık-Sen, Maliye Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı'na, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından, sözleşmeli personele kadro verilmesi konusunda bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.

        Sendika, Genel Başkan Önder Kahveci ve Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk imzasıyla sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusundaki çalışmalara ilişkin Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı'na başvuruda bulundu. Müracaatta, Erdoğan'ın, 16 Nisan 2011'de yaptığı açıklamada, 'sözleşmeli personelin kadro taleplerine de değinerek hâkim ve savcılarda olduğu gibi belli bir süre mecburi hizmet olacağı, mecburi hizmetini tamamlayanların kadroya geçirileceği' yönünde söz verdiği ifade edildi. Bu söz üzerine, büyük beklenti içerisine giren sözleşmeli personelin, kadro çalışmalarının hangi aşamada olduğunu öğrenmek amacıyla sendikayı yoğun bir şekilde arayarak süreç hakkında bilgi sordukları vurgulanan başvuruda, bu nedenle sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesiyle ilgili herhangi bir çalışma bulunup bulunmadığı konusunda sendikaya bilgi verilmesi istendi.

        Başvuruda, şayet böyle bir çalışma yoksa hiçbir ön şart konulmadan tüm sözleşmeli personelin (4/B, 4/C, 4924 ve vekil ebe-hemşire) kadroya geçirilmesi için ivedilikle bir çalışma başlatılması talep edildi. Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de Başbakan'ın açıklamalarının ardından sözleşmeli personelin umuda kapıldığını ve büyük beklenti içinde olduğunu söyledi. Kahveci, "Sözleşmeli personel istihdamı aile bütünlüğünü sarsar hale gelmiş durumda. Ancak bu sözün yanında bir an önce somut adımlar atılmasını bekliyoruz. Sözleşmeli personelin de çok fazla dayanacak hali kalmadı. Tüm bu nedenlerle Sayın Başbakan'ın sözünün icraata dönüştürülmesi anlamında bir çalışma olup olmadığını Devlet Personel Başkanlığı'na ve Maliye Bakanlığı'na sorma ihtiyacı duyduk." dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ