Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Mercedes'in lüksü S 500 bu kez tek kelimeyle 'olmuş' fiyatıyla öne geçer / Fatih Altaylı yazdı - Otomobil Haberleri

        Aslına bakarsanız, daha birkaç hafta önce bir Mercedes’i denediğim için bugünlerde Mercedes’in bir başka otomobilini yazmak gibi niyetim yoktu.

        Ama 7 Haziran’da seçim yapılıp yeni bir hükümet kurulması gerekliliği ortaya çıkınca “yazayım” dedim. Çünkü yeni bakanlarımıza makam otomobili lazım. Üstelik de Maliye Bakanı’mızın dediği gibi “çerez” parasına alındıkları için, vatana millete de sorun değil. Çünkü bu otomobil tam “devletli”ler için.

        Her bakanlığın önüne, her sarayın bahçesine bir tane lazım!

        Abuk sabuk yazıp da başımı yine belaya sokmadan otomobile geçelim. OtoShow fuarında görüp değinmiştim yeni Mercedes Maybach’a. Bilirsiniz, Mercedes Bentley, Rolls Royce gibi markalara rakip olabilecek bir otomobil yaratmak istemiş ve bunu da tarihi markası Maybach ile yapmaya çalışmıştı.

        Ayrı bir marka olarak Mercedes Benz tarafından üretilen Maybach çok da başarılı olamadı. Bütün ihtişamına rağmen Mercedes markasının üzerine çıkamadı, Mercedes’in altında ezildi ve Rolls Royce ile Bentley’le rekabet edemedi. Arap ve Rus zenginler arasında bir miktar popülarite elde ettiyse de bekleneni veremedi.

        Mercedes de bence çok akıllı bir karar alarak Maybach’ı ayrı bir marka olarak konumlamaktan vazgeçti ve Mercedes markasının “en lüks” otomobilinin “sınıf” ismi yapmayı kararlaştırdı. Mercedes’in halkla ilişkilerini yürüten sevgili Nedim aylar önce aramış “Abi Maybach gelecek bir tane. Onu bir denemeni istiyoruz” dediğinde ben bu köşede otomobil falan yazmıyordum. Sonra bir türlü zamanlarımız uyuşmadı. Ya ben seyahatteydim, ya Maybach ortalıkta yoktu. Sonunda geçen gün getirdiler S 500 Maybach’ı. Tek kelime ile “olmuş”

        Fiyatı rakiplerinin yarısından bile az. 1 milyon 100 bin TL’lik bir çerez. Sıradan Mercedes’lerden farkı dikkatli gözler için dışarıdan bile anlaşılıyor.

        Arka kapı ile tavanı ayıran bölümdeki kalın nikelajları, oldukça uzun arka kapısı, S serisinin long versiyonlarından bile yaklaşık 30 santim daha uzun olan boyuyla Maybach heybetiyle kendi gösteriyor

        ISITMA, SOĞUTMA HATTA MASAJ BİLE VAR

        İçi ise bir başka dünya. Diğer S serilerinin aksine içi tavandan yere kadar, deri ve süet kaplı. Koltuklar ve kapı işleri deri. Tavan süet. Geri kalan yerler ise ahşap ve alüminyum karışımı. Arkada iki koltuk var ve boyunuz 2.5 metre bile olsa bacaklarınızı sonuna kadar uzatabileceğiniz bir ayak mesafesi bulunuyor. Koltuklarda ısıtma, soğutma ve hatta masaj var. Uçaklardaki business class koltukların tüm özelliklerine sahip. Arka ortada devasa bir konsol var. Bir de buzdolabı ve DVD oynatıcı. Buzdolabının iyi soğutmadığını ve bagaja tecavüz ederek bagaj hacmini hayli daralttığını da söyleyeyim ki, alacaksanız taktırmadan önce iki kere düşünün.

        KONFOR TAMAM, HIZLANMA ÇOK İYİ

        Uzaktan kumanda ile otomobilin tüm elektronik tesisatına kumanda edebiliyorsunuz. Bu tesisat S sınıfının diğer modelleri ile hemen hemen aynı. Bunun dışında otomobil tipik bir S 500 veya S Klasse. 4,5 litrelik V8 455 beygir gücünde ve 9 ileri bir şanzımanla vites değişikliklerini hiç hissettirmeden 2.5 tonluk otomobili bulutların üzerinde gibi götürüyor. Son hız 250 ile limitli. Hızlanma ise çok çok iyi. Çok konforlu, çok güvenli, çok büyük. Rakipleri Bentley Continental Flying Spur, Bentley Mulsanne, Rolls Royce Phantom ve Ghost olabilir. Bence Flying Spur’dan iyi. Mulsanne ve Ghost’tan geniş. Phantom’un longuyla aynı rahatlıkta. Elbette Mulsanne ve Phantom bir tık daha kaliteli olabilir, emin değilim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ