Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Bakan Fikri Işık yerli otomobil hakkında konuştu - Otomobil Haberleri

        Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobil konusundaki gelişmelerle ilgili, "4 farklı prototipin Ağustos ayında hazır olacağını söylemiştik. 3 prototip şuan TÜBİTAK'ta hazır ve test çalışmaları dün itibariyle başladı" dedi.Türk Tasarım Danışma Konseyi 12. Toplantısının açılış konuşmasını yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, gazetecilerin sorularını cevapladı.

        Bir gazeteci yerli otomobil konusunda Ağustos ayında 4 yeni prototipin deneneceğinin açıklandığını hatırlatarak, "son gelişmelerin neler olduğunu" sordu. Bunun üzerine Işık, şunları söyledi: "4 farklı prototipin Ağustos ayında hazır olacağını söylemiştik. 3 prototip şuanda TÜBİTAK'ta hazır ve test çalışmaları dün itibariyle başladı. Bende dün TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi'ndeydim araçları bizzat kendim gördüm hatta test ettim. Şimdi TÜBİTAK'ın kendi yaptığı gelişmeler bu araçlara uygulanacak. Bugüne kadar otomobildeki TÜBİTAK'ın birikimi bu araçlar üzerinde uygulanacak ve araçların önümüzdeki seri üretim aşamasına kadar gerek dizayn gerek mühendislik gerek Ar-Ge gerek yazılım her alanda bu prototiplerin geliştirilerek 2020 öncesinde inşallah başta ülkemiz kullanıcısı olmak üzere bütün dünya kullanıcısına olabilecek en iyi en uygun ve en ekonomik şartlarda sunulması için çalışma yürüyecek. Şuan 4 prototipimizin 3'ü hazır."

        Test denemelerinin başladığını anlatan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Önümüzdeki günlerde bazı fotoğrafları sizle paylaşabiliriz. Şuan bunlar prototiptir. Bizim TÜBİTAK'ın birikimi, Türkiye'nin birikimi bu araçlara uygulanacak. Gördüğünüz prototip bizim nihai ürünümüz olmayacak. Bir Türk markasının 2020'den önce dünya yollarına yeni teknolojiyle çıkması için yaptığımız çalışmalar programımıza göre büyük bir kararlılıkla ve hızla yürüyor. Son 4'üncü prototipimizle ilgili bazı değişiklikler yapıyoruz. Onun için onun özellikle bizim arzu ettiğimiz teknolojiyle bizim elimize gelme noktasında çalışmalar yürüyor. O da 1-2 ay içerisinde gelmiş olur ama şuanda 3 prototipimiz hazır üzerinde çalışmalara başlandı. Önümüzdeki günlerde bazı fotoğraflarını paylaşma imkanımız olacak."

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ