Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Otomobil markalarının anlamları, Otomobil markaları ne anlama geliyor? - Otomobil Haberleri
        23

        SEAT: Volkswagen bünyesinde bulunan İspanyol otomobil firmasının açılımı Sociedad Española de Automóviles de Turismo (İspanyol tur otomobili şirketi)

        24

        Nissan: 1934 yılında Jidosha-Seizo co. ve Nihon Sangyo Co.ltd. şirketlerinin birleşmesiyle 2 şirketin Japonca'daki kısaltması ile Ni-san kelimesi oluşur. Aynı yıl şirket Nissan Jidōsha Kabushiki Gaisha (Nissan Motor Şirketi) adını alır.

        25

        Infiniti: Nissan'ın ABD piyasası için kurduğu lüks otomobil markasıdır. Adı, İngilizce'deki uçsuz bucaksız anlamına gelen Infinity kelimesinden gelir.

        29

        Acura: İsmini Accurate (doğru) kelimesinin eski dillerde kullanılan halinden alan şirket Honda'nın lüks otomobil markasıdır.

        30

        Porsche: Şirket, ünlü Volkswagen'in 'Kaplumbağa' modelini tasarlayan mühendis Ferdinand Porsche'nin oğlu Ferry Porsche tarafından kurulmuştur.

        31

        Jaguar: İngiliz lüks otomobil üreticisi, adını Güney Amerika'da yaşayan yırtıcı bir panter türü olan Jaguar'dan alır. İlk kurulduğunda adı SS Jaguar'da olan firma 2. Dünya Savaşı sonrası ismindeki SS'i kaldırmıştır.