Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık ABD’li Wells Fargo & Co. dünyanın en değerli bankası seçildi - Para Haberleri

        ABD’li Wells Fargo & Co., dünyanın tüm bilinen ünlü yatırım bankalarını geride bırakarak dünyanın en değerli bankası seçildi.

        Fortune’un “Wall Street Journal”a dayandırdığı habere göre, San Francisco merkezli banka 301.6 milyar dolarlık piyasa değeriyle Industrial & Commercial Bank of China’yı (ICBC) da geride bırakıp, dünyanın en değerli bankası unvanını elde etti. Bu rakam J.P. Morgan Chase’in değerinden 40 milyar dolar, Citigroup’unkinden ise hemen hemen 120 milyar dolar daha fazla.

        Çin borsasının inişli çıkışlı bir seyir izlediği, ABD ekonomisinin de görece toparlandığı süreç Well Fargo gibi Amerikan bankalarının lehine bir durum yaratıyor. ICBC ve Wells Fargo bir numaraya yerleşmek için her zaman rekabette olan iki banka; ancak Çin ekonomisindeki sıkıntılar Çin bankalarının büyümesi önünde yeni engeller yaratıyor.

        Wells Fargo’nun hissesi bu yıl şimdiye kadar yüzde 12.4 oranında değer kazanarak Standard & Poor’s 500 endeksinde yedinci en değerli hisse oldu.

        Wells Fargo’nun devasa piyasa değeri görece basit faaliyetlerinden kaynaklanıyor. Banka subprime krediler, karmaşık türevler ya da riskli al sat gibi işlemlerden uzak duruyor. Bunun yerine tüketici kredisi, bankacılık gibi hizmetlere yoğunlaşmış durumda. Bu istikrarlı ve temkinli iş anlayışı da, Warren Buffett’ın bankanın bir numaralı yatırımcısı olmasının nedenini açıklıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ