Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para TL, dolar karşısında en iyisi! - Para Haberleri

        Şubat başından dünkü kapanışa kadar dolar karşısında yüzde 3,83 kazançla gelişmekte olan ülkeler içinde en iyi performans gösteren para birimi olan TL, emsallerine fark attı.

        TL'nin yükselişi hakkında açıklamalarda bulunan Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Matys "TL, gelişmekte olan para birimleri arasında şubat ayında en iyi performans gösteren para birimi oldu. Hükümetin referandum sonrasında ekonomiye odaklanması durumunda Türk varlıklarına olan duyarlılık yabancı yatırımcılar arasında gelişme kaydedebilecek. Bunun sonucunda dolar/TL için yıl sonu tahminim 3,40" dedi.

        SAXO Capital Strateji Uzmanı Paksoy ise "TCMB'nin kararlı sıkılaştırma ve örtülü sayılacak faiz hamlesinin yanında hükümetin yapısal reformlara devam etme kararlılığı göstermesi TL için önemli. Kurulan Türkiye Varlık Fonu'nun doğru işlemesi durumunda finansal istikrar adına orta vadede önemli kazanımlar sağlanacak" açıklamalarında bulundu.

        EN İYİSİ TL

        Bu ay gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en iyi performansı TL'yi takip edenler ise Rus rublesi, Brezilya reali, Güney Afrika randı, Meksika pesosu ve Hindistan rupisi oldu. Rus rublesi yüzde 3,44, Brezilya reali yüzde 3,16, Güney Afrika randı 2,73, Meksika pesosu yüzde 1,75 ve Hindistan rupisi de yüzde 0,8 değer kazandı.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ