Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Çinli Yu’e Bao, dünyanın en büyük fonu oldu - Para Haberleri

        Para piyasaları fonları alanında atağa kalkan Çin’in teknoloji devi Alibaba’nın dört yıl önce kurduğu Yu’e Bao fonu, Amerikan JP Morgan’ın 150 milyar dolarlık fonunu geride bırakarak dünyanın en büyük fonu oldu. Financial Times’ın haberine göre, Yu’e Bao 165.5 milyar dolarla ilk sıraya yerleşti.

        Alibaba’nın finans şirketi Ant Financial tarafından 2013 yılı ortasında kurulan Yu’e Bao kısa sürede hızla büyürken, birçok Çinli fon da son dönemde piyasaya giriş yaptı. Fonun 250 milyon kişiyle Çin hisse senedi piyasalarından bile daha fazla müşterisi bulunuyor.

        YÜKSEK FAİZ ORANLARI SUNUYOR

        Yu’e Bao’nun hızlı büyümesi, faiz oranlarının düşük olduğu ve bu düşük oranların fonlar üzerinde baskı kurduğu bir döneme denk geliyor. ABD’de geçen yıl JPMorgan gibi fonlar ülkede regülasyonlardaki değişiklikler nedeniyle baskı altında kalırken, Yu’e Bao yükselişini sürdürdü.

        REKLAM

        Bankalara göre yüksek faiz oranı sunan Yu’e Bao, müşterilerin para piyasası fonlarındaki kâr payındansürekli olarak online alım yapmasına olanak sağlıyor.

        Yüksek faiz sayesinde oluşan fonun hızlı büyümesi, son dönemde birçok kişinin paralarını bankalardan çekerek fona yatırmalarını sağladı. Çinli danışmanlık şirketi Z-Ben Advisors’ın direktörü Peter Alexander, Alibaba’nınfinansşirketi Ant Financial’ın bankalarla masaya oturacak güce ulaştığını ve yüksek likidite oranları sunduğunu belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ