Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bitcoin'in yükselişi sürüyor - Para Haberleri

        CoinDesk'in Bitcoin Fiyat Endeksi dün yüzde 11’lik artışla 2.289 dolar seviyesini gördü. Bu yıl değeri yüzde 100’ün üzerinde artan Bitcoin’in değeri, mayıs ayında iki kat arttı. Bitcoin'in yükselişinde özellikle Japon ve Çinli yatırımcıların artan talebi etkili oluyor.

        Fon şirketi Robeco Global Allocation’ın Portfolyo Müdürü Jeroen Blokland, Bitcoin’de yaşanan patlamanın büyüklüğüne dikkat çekerek, Temmuz 2010’da 1000 dolara Bitcoin alanların bugün 35 milyon dolarlık bir servetin sahibi olacağını kaydetti.

        Business Insider sitesi de, 22 Mayıs 2010’da bir dijital para uzmanının 10 bin Bitcoin ile 2 pizza aldığını hatırlatarak, 10 bin Bitcoin'in değerinin bugün 20 milyon doları geçtiğini yazdı.

        REKLAM

        Bitcoin yükselişteki tek şifreli dijital para birimi de değil. Nisanda tüm zamanların en yüksek değerine ulaşan bir diğer şifreli dijital para birimi de ethereum oldu.

        130 dolara takas edilen ethereum kadar, son bir ay içinde %1000 artış gösteren ripple da dikkat çekiyor. Ripple'ın fiyatı şu anda 0,35 dolar olarak kaydediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ