Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık S&P Türk bankaları raporunu yayımları, S&P'nin bankalar raporu yayımlandı, S&P türk bankaları değerlendirmesi - Para Haberleri

        S&P Türk bankaları için yayınladığı raporda, bankaların gelişmekte olan ekonomiler ile karşılaştırıldığında daha iyi olduğunu belirtti. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türk bankacılık sektörü için "Bankacılık Sektörü Ülke Risk Değerlendirme: Türkiye"adıyla bir rapor yayınlayarak sektörün güçlü ve zayıf yanlarına işaret etti.

        Kurumdan yapılan değerlendirmede, ılımlı hane halkı ve şirket borçluluğu bankacılık sektörünün güçlü tarafı olarak ortaya konulurken, düzenlemelerin, gözetim ve yönetişim bir çok gelişmekte olan ekonomi ile karşılaştırıldığında daha iyi olduğuna dikkat çekildi.

        Türk bankacılık sektörünün fiyat riskleri ile başa çıkmak konusunda yeterli kabiliyetle birlikte istikrarlı bir yapı ortaya koyduğu belirtildi. Düşük yurtiçi tasarrufların, gelişmemiş borçlanma piyasalarının bankcılık sektörününü zayıf tarafları diyen S&P Türk bankacılık sektörü için risk değerlendirmesinde, BankacılıkSektörü Ülke Rsik Değerlendirme (BICRA) altında yer alan 10 gruplama içinde Türk bankacılık sektörünün 6'ncı grupta yer aldığını, bu grupta Türkiye'nin yanı sıra Bahreyn, Guatemala, Tayland ve İspanya'nın yer aldığını vurguladı.

        S&P, "yabancı para cinsinden yüksek miktarlı ticari kredilerden kaynaklı dolaylı kredi riskleri var" uyarısını yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ