Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun CodeSpells erken erişimde - Teknoloji Haberleri

        Asım Öner / HT CUMARTESİ

        #HToyun

        oyun@haberturk.com

        Daha küçük yaşlardan Gandalf ya da Dumbledore gibi büyücüler ilgimizi çekmeye başlamıştı. Hayali büyüler yaptığımız birçok oyun oynamıştık ve özgürdük. Yeni çıkan bilgisayar oyunlarında büyücülük kavramı kullanılsa da, böylesi daha önce karşımıza çıkmadı.

        CodeSpells, dört elementten (ateş, su, hava, toprak) ve onların sınırsız kombinasyonundan oluşan büyüleri kullanabildiğimiz bir oyun. CodeSpells topluluğunun oluşturacağı bir büyü havuzuna da yakın zamanda erişebileceğiz. Peki bu havuz nasıl oluşturulacak?

        KOD YAZARAK BÜYÜ YARATIN

        Oyunda büyülerimizi oluşturmak için bir kod yazma arayüzü bulunuyor. Kullanışı rahat, drag & drop (tut & bırak) mekaniğiyle çalışan bir arayüz. Bu sayede daha önce hiç bilgisayar programcılığı dili bilmeyenler bile kendilerine özgü büyüler yaratabilecek. Tabii bu işe aşina olan oyuncular için de farklı bir tat olacak bu! Düşünsenize, senelerini programcılığa ayırmış koca adamlar gelmişler büyü yazıyorlar!

        Yapımcı şirket ThoughtSTEM, gelecek planlarında çok oyunculu sistemin de olduğunu belirtti. Oyunun içinde birbirinden değişik modların da olacağını belirten şirket, “survival’ türünden e-spor’a kadar geniş bir yelpaze sunacağa benziyor. Potansiyeli yüksek, tarzıyla heyecan yaratan CodeSpells şu an için erken erişimde, beklemede kalın!

        AĞLAYAN ÇOCUK YENİDEN KARŞIMIZDA

        2011 yılında serinin ilk oyunu “The Binding of Isaac” gönüllerde taht kurmuştu. Her oyuncu kahramanımız Isaac ile özdeşleşti ve onu kurtarmak için elinden geleni yaptı.

        O kadar zevkli bir oyundu ki insanlar daha fazla oynamak istiyordu. Yüzlerce saat oynandıktan sonra doğal olarak tekrara düşen oyun geçen sene devam oyunu “The Binding of Isaac: Rebirth” ile yenilenmeyi başardı. Daha fazla içerik ve localco-op (yerel eşli oyuncu) gibi özellikleriyle en çok konuşulan oyunlar arasına yeniden girdi. Daha da fazlasını isteyenler için 30 Ekim 2015, bilgisayar başına kapanma günü olacak. Çünkü “The Binding Of Isaac: Afterbirth” geliyor! ‘Afterbirth’e gelecek içerikler

        ■ 100 saatten fazla oynama süresi

        ■ Greed Mode: Yeni bir oynanış modeli, ödül-ceza sistemi odaklı

        ■ Gelişmiş ana oyun: Yeni bir son bölüm ve final boss’u (bölüm sonu canavarı)

        ■ 8 yeni boss (bölüm sonu canavarı)

        ■ Online Liderlik sıralaması

        ■ Yeni 10 challenge

        ■ Yeni 120 item (topladığımız objeler) ile beraber 500’den fazla item

        ■ Yepyeni achievement’lar (Başarılar)

        VAMPİRLERİN KARANLIK DÜNYASINA

        “Vampire the Masquerade” serisi RPG türünde en iyi vampir oyunu olarak bilinir. Şimdi tahtta gözü olan başka bir oyun daha var: “Bloodlust Shadowhunter.” Oyun, grafikleri açısından bir adım geride olsa da vampir dünyasına ait geniş yelpazesi ile oynayanları içine çekiyor. Ambalajına bakmayın. Yapabileceklerinizin genişliğini kulağınıza fısıldayalım: “Oynamaya devam et. Gördüklerin, göreceklerinin kanıtı!”

        NASIL BİR OYUN?

        Dungeon Crawler denilen, rastgele oluşan zindan sistemiyle tekrardan oynanması yüksek bir oyun. Ayrıca oyundaki hikâye de yapacağımız seçimlerle çeşitlilik gösteriyor. Diablo serisindeki gibi kullanması basit ama detaylı bir yetenek ağacı bulunmakta. Temel RPG elementleri sayesinde şahsına münhasır karakterler yaratabilirsiniz. Bunu başarmak için Bloodlust Shadowhunter başka araçlar da sunuyor!

        IRK

        ■ Vampire (safkan)

        ■ Dhampir (yarı insan/yarı vampir)

        SINIF

        ■ Warrior (yakın mesafe)

        ■ Witch (büyücü)

        ■ Crimanal (uzak mesafe/okçu)

        ÖZELLİKLER

        ■ Strength (Güç)

        ■ Dexterity (El göz koordinasyonu)

        ■ Vitality (Dayanıklılık)

        ■ Intelligence (Zekâ)

        ■ Persuasion (ikna kabiliyeti)

        ■ Charisma (Karizma)

        KENDİ VAMPİR KLANINI KUR

        Kanını içtiğiniz insanları ailenize üye yapabilirsiniz. Bu sayede onları çeşitli görevlere atayabilirsiniz. Kan ve ganimet toplamak, savaşlarda size yardım etmek, bu görevlerin arasında. Aileniz genişlediğinde yeni bir üsse de taşınabiliyorsunuz.

        HAFTANIN İPUCU

        RUST'TA BUBİ TUZAĞI KURMAK

        Rust, yeni başlayanların en çok zorlandığı oyunlardan biri! Etrafta elinde taramalı tüfekle gezen insanlar varken, karakterimizi nasıl geliştireceğiz? Yaptığımız binayı nasıl savunacağız? İşte bu sorunun cevabı gizlenmiş spike’larda (dikenlerde)!

        Görseldeki gibi yerleştirilmiş dikenlerin üstüne konulacak bir zemin daha onları gizleyecektir. Ama üzerinden geçtiğinizde alacağınız hasar aynı miktarda kalacaktır. Hatta tavsiyem, kamuflajı artırmak için azıcık gözüken dikenleri tamamen görünmez hale getirmek olacak! Bunun için de dikenlerin üzerine bir de yer yatağı koyun. Kampınızı basıp, eşyalarınızı çalmaya gelen kötü kalpli misafirleriniz nereden hasar aldıklarını anlamayacak!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ