Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Karabük'te vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar - Güncel haberler

        Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Karabük ve Çankırı mitinglerinde açıklamalarda bulundu.

        Erdoğan'ın Karabük'teki açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: "Şu anda 46 bin kişi burada. 31 Mart akşamı inşallah Karabük'te zaferi beraber kutlayacağız. Bu şehrin 13 haneli bir köyden bugünkü modern şehre dönüşümü Cumhuriyet'in kazanımlarından biridir. Karabük Türkiye sanayisinin can damarlarından biridir. Karabük'e hizmet etmek, Gazi Mustafa Kemal'in mirası olan bu şehri Türkiye Yüzyılı vizyonu ile daha da ileriye götürmemiz gerekiyor.

        "RİSK ALTINDAKİ ŞEHİRLERİMİZİN DEPREME HAZIRLANMASI GEREKİYOR"

        Karabük bir iftihar tablosudur. Bu şehirde yaşayan her bir kardeşimizin üzerimizde hakkı var. Bunları ödemekle mükellefiz. Çalışanlarımızın ve emeklilerimin yaşadığı sıkıntıları çözmek boynumuzun borcudur. Ülkemizin son 10 yılda yaşadığı sıkıntıları biliyoruz. Hepsinin üzerine bir de 6 Şubat depremlerini yaşadık. Depremin ekonomimize getirdiği ilave fatura 104 milyar dolardır.

        REKLAM

        "ÜSTESİNDEN GELEMEYECEĞİMİZ HİÇBİR MESELE YOKTUR"

        İstanbul başta olmak üzere risk altındaki şehirlerimizin süratle depreme hazırlanması gerekiyor. Önümüzdeki en büyük problem olan enflasyon Allah'ın izniyle yılın ikinci yarısıyla düşmeye başlamasının ardından daha iyi imkanlara sahip olacağız. İmkanları milletin tüm kesimlerine yansıtacağız. Üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir mesele yoktur. Yeter ki aramıza bozguncuları fitne tüccarlarını almayalım.

        "ALTILI MASA DAĞILDI GİTTİ"

        Bizim köken, mezhep, meşrep istismarıyla ideolojik saplantılarla işimiz olmaz. İşimiz gücümüz Türkiye Yüzyılı. Her seçim aynı zamanda kimin kiminle yürüdüğünü görmemize vesile olan tarihi ve milli bir sınamadır. 6'lı masa ne oldu. Parlamentoda bunlardan bir kişi yok hepsi gitti. Dağıldılar gittiler. Biri de Ankara'dan bir daire tutmuşlar. O dairede takip ediyor. Suçu bay Kemal'in sırtına yükleyip hepsi kendi keyfine bakıyor. Bu ucube ittifaktan geriye masanın gizli ortağı DEM'le tuhaf bir ilişki kaldı. Pek çok yerde belediye bürokrasisi pazarlığı yapıyorlar.

        "TÜRK SİYASETİNİ KİRLETMEYE HAKLARI YOK"

        Ortaya deste deste valizlerde para görüntüleri de çıktı. Türk siyasetini bu kadar kirletmeye, insanımızı bu kadar utandırmaya kimsenin hakkı yok olmamalı. Nereden nereye geldiler hale bak. Bunun için kızarmasını bilen bir yüz bir yapı lazım. Bunun adı siyaset değil. Ortada eser adına zaten bir şey yok. İstanbul'da en ufak bir şey var mı? Milletimiz her seçimde bunlara derslerini vermesine rağmen ısrarla aynı şeyi yapıyorlar.

        "KİRLİ PAZARLIKLARIN SONUNDA NELER ÇIKACAK GÖRECEĞİZ"

        Dün ekranlarda vardı. 'Aramızda kalsın kazanıyoruz' diyorlar. Aramızda kalacak bir şey yok herkes biliyor. CHP ve DEM iş birliği içinde sorsan ittifak yapmadık diyorlar. Ama kirli pazarlıkların sonunda neler çıkacak göreceğiz. Bu DEM'den onların değirmenine su taşıyanlardan bir şey olmaz. Türkiye muhalefetin suratına bu hakikati bir kez daha çarpacaktır. Karabük'ün de en ön saflarda yer alacağına inanıyorum."

        ÇANKIRI'DA AÇIKLAMALAR

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karabük'ün ardından Çankırı'da açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

        "Gelirken arkadaşlar dedi ki 'Bugün Çankırı bir başka'. O zaman 'rakamı alın' dedim. Ne kadar? Belki siz de şaşıracaksınız 45 bin. Yollardakiler hariç, sadece meydan. Çankırı'da bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Mevla dostluğumuzu, yol arkadaşlığımızı daim eylesin. Çankırı'ya olan şükran borcumuzu da ödemek istiyorum. Girdiğimiz tüm seçimlerde sizlerin güçlü desteğini, hayır duasını daima yanımızda hissettik. Çankırı bizi hiç yalnız bırakmadı. Rekor oy oranlarıyla davamıza, mücadelemize sahip çıktı.

        Mili iradenin şehri, vefa ve dayanışmanın şehri, Türkiye Yüzyılı'nın yıldız şehri Çankırı'yı bu sonuçlardan dolayı tebrik ediyorum. Ilgaz Dağı gibi yanımızda dimdik duran Çankırılı vatandaşlarıma en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Siz ne güzel insanlarsınız böyle. Rabbim hepinizden razı olsun.

        Kentsel dönüşüm bizden. TOKİ bizden. Fabrikalar da Hüseyin Bey'den. Sizlerin bu halini gördükten sonra Cumhurbaşkanı olarak sizlerin yanındayım. Çankırı'ya olan minnet borcumuzu daha fazla çalışarak, ter dökerek, eser ve proje üreterek ödeyeceğiz. Bunun için 31 Mart çok ama çok önemli. Sizlerden 31 Mart'ta bir kez daha destan yazmanızı bekliyorum.

        "MART AYININ BAŞINDAN BU YANA 23 İLİ ZİYARET ETTİM"

        Sadece mart ayının başından beri doğudan batıya, kuzeyden güneye 23 farklı ilimizi ziyaret ettim. Bu tür mitingler yaptım. Durmak yok, yola devam. Yabancı misafirlerimizin yanı sıra şehit aileleri, sağlık personeli, şoförlerimiz, vakıf ve derneklerimizle insanımızla kucaklaştık, iftar sevincini paylaştık. Şimdi de buraya Karabük'ten geliyoruz.

        Burada 45 bin kişi, Karabük'te de 40 bin kişi meydandaydı. Durmayacağız. Yarın Ankara, Pazar günü İstanbul. Muhteşem mitinglerimizi yapacağız. Şehirlerimize kazandırdığımız eserleri ve yatırımların resmi açılışlarını gerçekleştirdik. Telefon diplomasisi ile bölgemizdeki krizlere ve savaşlara çözüm gerçekleştirmeye çalıştık.

        Ankara'da yarenler çok. Ankara'daki yarenleri Çankırılıları, benim Çankırılı kardeşlerim tek tek telefonla arayacaklar ve Ankara'da da Turgut Altınok kardeşimizi kazandıracağız. Mazlumlara el uzatmak, zalimlerin zulümlerine dur demek Gazze başta olmak üzere çalıştık, çalışıyoruz. Deprem bölgesinde 76 binden fazla konutun kuralarını çekerek depremzedelerimizi yeni yuvalarına yerleştirdik.

        "SAVUNMA SANAYİİNDE HER GÜN YENİ BİR BAŞARIYA İMZA ATIYORUZ"

        Türkiye'yi büyütmenin, Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmenin çabasındayız. Gündemimizde deprem bölgesi, dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimiz, aziz milletimizi layıkıyla teslim etmek, içinde bulunduğumuz asra Türk mührünü vurmak var. Gündemimizde ülkemizin ekonomisini güçlendirmek, ihracatını artırmak, tarımını, turizmini, sanayisini geliştirmek var. Türkiye'yi dünyanın devler ligine yükseltmek var.

        Savunma sanayinde her gün yeni bir başarıya imza atıyoruz. Bir dönem toplu iğne üretemezken bugün kendi gemimizi, tankımızı, füzemizi, savaş uçağımızı imal eder hale geldik. KAAN'ın göğe doğru süzülüşünü izlediniz değil mi?

        Her türlü ambargoya rağmen 5. nesil savaş uçağımız ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Ülkemizdeki müzmin muhalifler 'kalorifer peteği' diyerek bu başarıyı küçümsemeye çalışsalar da düşmanlarımıza korku dostlarımıza güven saldı.

        İnsansız hava araçlarımızın başarılarını cümle alem biliyor. 50'ye yakın ülkede TB2'ler, Akıncılar, Anka'lar, Aksungurlar kullanıyor. SİHA'lar terörle mücadelemizde bize kritik kabiliyetler kazandırıyor. Bölücü terör örgütü mensupları için artık hiçbir şey güvenli değil.

        "BİZ HİZMET VE ESER BIRAKIYORUZ"

        Devletimize kast etmenin, vatan evlatlarına saldırmanın bedelini, bu katil sürülerine misliyle ödetiyoruz. Donanmamızın amiral gemisi Anadolu'dan ardından daha büyük bir uçak gemisi yapmak için şu anda hazırlıklara başladık. Savunma sanayinde tam bağımsız Türkiye hedefine ulaşıncaya kadar inşallah durmayacağız, yolumuza devam edeceğiz.

        Biz Çankırı ile birlikte tüm Türkiye için canla başla çalışırken CHP'nin başını çektiği muhalefetin durumu gerçekten içler acısı. Vizyon, proje, ufuk, eser, icraat desen zaten hak getire.

        Biz hizmet ve eser bırakıyoruz. Muhalefet bavullarla, valizlerle, çantalarla taşınan balya balya paralar dışında elle tutulur hiçbir işleri yok. Dolarlar bavullarda, Avrolar çantalarda. Nereye kadar böyle gideceksiniz? 31 Mart'a kadar. 31 Mart'ta benim milletim sizi sandıklara gömecek. Bir büroda 5-6 kişi toplanıp şaibeli paralarla saatlerce kule yapıyorlar. 'Açıkla' deyince panikle sağa sola saldırıyorlar. Bunlar değişim diye bir şey başlatmışlardı. Güya faşist zihniyetlerini değiştirecek, milletle artık kavga etmeyeceklerdi.

        "CHP'NİN YENİ GENEL BAŞKANI DARBE SEVER ÇIKTI"

        Genel başkanları değişti, ama cuntacı, vesayetçi kodlarında zerre kadar değişim olmadı. CHP'nin yeni genel başkanı tıpkı selefi gibi darbe sever çıktı. Televizyonda gülerek darbenin faziletlerinden bahsediyor. Belli yaşın altındakiler milli iradeye kast ederse bu Türkiye için iyi imiş, doğru imiş. Bunların eski genel başkanı 15 Temmuz gecesi tankların arasından Bakırköy Belediyesi'ne FETÖ'cülerin arasından gittiği akşamı hatırlıyorsunuz değil mi? Şimdi Baybay Kemal Ankara'da bir daire tuttular, orada istirahat ediyor.

        Demokrasi özümsemiş genel başkanlar böyle şeyler söylemez. Darbelerin bu ülkeye ödettiği faturalara vakıf siyasetçiler böyle cümleler kuramazlar. Türkiye'de özgürlükler ve demokrasi konusunda mangalda kül bırakmayanlar, sandıktan umutlarını her kestiklerinde bu tür hezeyanlara sarılıyorlar. Buradan, milli iradenin kalesi Çankırı'dan Özgür efendiye şu gerçeği hatırlatmakta fayda görüyorum; bu ülkede darbeler dönemi artık kapanmıştır. İktidara giden yolu vesayetçilerde arama devri sona ermiştir.

        "ÇANKIRI'DAN ÇOK GÜÇLÜ TEPKİ BEKLİYORUM"

        Siyasette değişim olacaksa bunun yolu darbe değil sandıktır. Sandık dışında başka yollara tevessül edenlerin akıbeti hüsran olacaktır. Özgür efendinin darbelerde acı çekenler, işkence görenler, hayatları kararanlar başta olmak üzere tüm Türkiye'ye özür borcu vardır. Milletimiz ve uğruna bedeller ödediğimiz demokrasimiz adına biz bunun takipçisi olacağız. Vatandaşlarımızın da 31 Mart'ta bu darbesever zihniyette hak ettiği dersi sandıkta vereceğine inanıyorum. Özellikle Çankırı'dan çok güçlü tepki bekliyorum.

        Bunları kendi ihtiraslarıyla başbaşa bakıp işimize bakıyoruz. Sizin hayır dualarınızı almaktan daha büyük bir bahtiyarlık olamaz. Çankırı'ya son 21 yılda 55 milyar lira yatırım yaptık. Eğitimde 777 adet yeni derslik kazandırdık. Çankırı Karatekin Üniversitesi'ni kurduk. 5633 kişilik kapasiteli yurt binaları açtık. 32 adet spor t esisi inşa ettik. İhtiyaç sahiplerine 1 milyar tutarında kaynak aktardık. Şehrimize 480 yataklı 10 hastane dahil 26 sağlık tesisi kazandırdık. 400 yataklı Çankırı Merkez Devlet Hastanesi inşasına devam ediyoruz.

        İktidara geldiğimizde il sınırları içinde atık su arıtma tesisi yoktu. Bugün 9 adet tesisle Çankırı'ya hizmet veriyoruz. 8 millet bahçesi projemiz var. Merkezde Karatekin, Kızılırmak, Şabanözü'nde, Yenimahalle, Yaylakent'te, Cumhuriyet, Çerkeş ve Ilgaz'da millet bahçesi çalışmalarına devam ediyoruz.

        18 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 246 kilometrekareye çıkardık. Kastamonu-Çankırı yolundaki çalışmalarımız devam ediyor. 2 adet tek köprü, 1 adet çift köprü, 15 Temmuz İstiklal Tüneli'ni tamamladık. 12 baraj, 7 içme suyu tesisi, 19 sulama tesisi, 4 gölet, 38 taşkın korulama, yeraltı depolama tesisi ve 2 hidroelektrik tesisi inşa ettik. Çankırı'nın içme suyu projesini biz çözdük.

        Son 21 yılda inşa ettiğimiz projelerle 293 bin dekar zırai araziyi sulamaya açtık. Çiftçilerimize 2.2 milyar lira zirai gelir artışı sağladık. Kızlaryolu Barajı gövde inşaatı bitti. İnşallah bu süreci süratle sonuçlandırıp, 3 ilimizin 143 bin dekar bereketli topraklarını suyla kavuşturacağız. Çankırılı çiftçilerimize 18 milyar lira tutarındaki tarımsal hibe desteği ve yatırım yaptık. İstihdamı desteklemek için Çankırılı işadamlarımıza prim teşviki verdik. Şabanözü, Çerkeş, Kurşunlu ve Orta'ya organize sanayi bölgesi kurduk."

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ