Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bilişim Yıldızlara yolculuk için dev adım - Teknoloji Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Rus milyarder ve internet girişimcisi Yuri Milner, önümüzdeki 20 yılda Güneş sistemine en yakın yıldız sistemi olan Alfa Centauri’ye robot fırlatmayı öngören Starshot projesi için İngiliz bilim insanı Stephen Hawking ve Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’le güçlerini birleştirdi. Projenin tüm insanlık için önemli olduğunu söyleyen Milner, “Halihazırda, evrende yalnız mıyız sorusuna yanıt bulmak için gereken teknolojiye, imkâna, teçhizata ve yazılıma sahibiz. Sanırım, önümüzdeki 10 yılda, geride kalan 55 yılda olduğundan daha fazla ilerleme kaydedebiliriz” dedi.

        Dün düzenlenen basın toplantısında dünya dışı varlıkların bulunduğuna inanan Yuri Milner, “Hawking, faaliyetimize ilham veriyor. Bize danışmanlık yapıyor, bu konuda çok şanslıyız” ifadesine yer verdi. Hawking ise “Bizi özel kılan sınırları zorlamamamız. Bu sınırları da makinelerimiz ve aklımızla zorlayabiliriz” sözlerini kullandı.

        SADECE 1 GRAM AĞIRLIĞINDA

        100 milyon dolar maliyetindeki Starshot Projesi’nde kullanılacak olan yıldızlararası uzay gemisinin çekirdeğini ‘CubeSats’ isimli cep telefonu büyüklüğünde 3 minik araç oluşturacak. Proje kapsamında, ‘nanocraft’ adı verilen ve sadece 1 gram ağırlığında olan aracın, 4.37 ışık yılı uzaklıkta bulunan Alfa Centauri’ye gönderilmesi planlanıyor. Nanocraft’ın 20 yılda Alfa Centauri’ye ulaşması beklenirken, mevcut uzay araçlarının en hızlısı, bu mesafeyi 30 bin yılda kat edebiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ