Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji ‘2020 yılında 5G’yi üreten ülke olacağız’ - Teknoloji Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Turkcell, 1 Nisan’da yürürlüğe giren 4.5G’nin ardından 2020 yılında kullanılmaya başlanması planlanan 5G’ye odaklandı Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu, “5G’de öncü olabileceğimize inanıyoruz. 5G ile teknolojiyi tüketen değil üreten ülke olacağız” dedi.

        Türkiye’nin dünyada 5G vizyonunu ilk defa ortaya koymuş ülkelerin başında geldiğini belirten Terzioğlu, bu alanda geliştirilecek ve milyarlarca dolarlık değere sahip olacağı düşünülen patent pazarından da pay almak istediklerini vurguladı. Terzioğlu, “5G teknolojilerini geliştirebilmek için yaptığımız önemli Ar-Ge işbirlikleriyle de bizi 5G’de söz sahibi yapacak çok önemli bilgi birikimi kazanıyoruz. Bugün Huawei’in en güncel LTE yazılımlarını dünyada ilk olarak Turkcell şebekesinde kullanıyoruz” diye konuştu.

        ASELSAN’la yüksek frekanslarda hızlı veri transferini gerçekleştirecek teknolojileri test ettiklerini hatırlatan Terzioğlu, “Ericsson’la da oluşturduğumuz ortak ekip milyarlarca cihazın birbirine bağlı olacağı yeni bir dünyanın temellerini atacak teknolojileri hayata geçirmeye çalışıyor. Turkcell’in İstanbul’da kurduğu şebeke dünyada teknolojinin geldiği en uç noktada, en hızlı mobil şebeke” değerlendirmesinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ