Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Türkiye'nin dijital dönüşümüne destek - Teknoloji Haberleri

        Akıllı kart alanında dünyanın önde gelen firmalarından Gemalto'nun Kıdemli Başkan Yardımcısı Tommi Nordberg, "Türkiye'nin dijital dönüşümde yol haritasını desteklemeye hazırız. Türkiye'ye ve potansiyeline inanıyoruz." dedi.

        Soruları yanıtlayan Nordberg, inovasyon alanında örnek olmak isteyen piyasalarda çalıştıklarını, Türkiye'nin de iş yaptıkları 120 ülkeden biri olduğunu belirtti. Nordberg, "Türkiye'nin teknolojik olarak aldığı yol, sahip olduğu kaynakları, becerileri ve ayrıca iş potansiyeli oldukça büyük imkanlar sağlıyor. Türkiye, diğer ülkelerin önünü açan bir ülke olarak algılanıyor ve bu görüş bir süredir var." değerlendirmesinde bulundu.

        Nordberg, dijital dönüşümün faydalarının hem devlet hem de özel şirketler tarafından açıkça anlaşıldığına işaret ederek, Türkiye'nin dijital dönüşümde yol haritasını desteklemeye hazır olduklarını bildirdi. Türkiye'nin bu alanda büyük yol kat etmiş olmasına rağmen, hala yapılacak çok şey olduğunu aktaran Nordberg, "Uluslararası bir firma olarak hala birçok kısıtlama ve eşitsizlikle karşılaşıyoruz. Örneğin, aynı niteliklerde uluslararası sertifikalara sahip olduğumuz halde bazı ürünlerin satışını yapabilmek için yerel yetkili makamlardan yeniden sertifika almak zorunda kalıyoruz." dedi.

        Türkiye'nin rekabetçi ekonomisi ve iyi eğitimli iş gücünün yanında jeostratejik konumuyla çok büyük bir ekonomi olduğunun altını çizen Nordberg, bu parametrelerin varlığının yatırımcıları ülkeye gelmeye teşvik ettiğini söyledi.

        Nordberg, Gezi olayları, 17-25 Aralık, 15 Temmuz darbe girişimi gibi talihsiz hadiselerin, işleri üzerinde olumsuz etkisinin olmadığını belirterek, "Gemalto olarak Türkiye'ye ve potansiyeline inanıyoruz. Gemalto yatırımlarını yaparken işin gerçekleştirilmesine bakar. Türkiye'ye ilişkin beklentilerimiz gayet iyimser. Bu da Gemalto’nun muhtemel yatırımlar için pozitif olduğunu gösteriyor." diye konuştu.

        Temassız ödeme, dijital imza gibi projelerle veya elektronik pasaport ve elektronik kimlik kartları gibi güvenli elektronik evrakla teknolojik dönüşümün ülkede birkaç yıl önce başladığına dikkati çeken Nordberg, şöyle devam etti:

        "Akıllı şehirler ve vatandaşların tamamen dijital bürokratik işlemler gerçekleştirmesiyle bu tür yatırımlar ülkenin tam dijital dönüşümü gerçekleştirmesini sağlıyor. Ayrıca 'nesnelerin interneti' alanında da bağlantılı devrelerin sayısının artırılması için yapılacak çok şey olduğunu görüyoruz. Dijital dönüşümün artışı, etkili ve güvenli uluslararası olarak tanınan kimlik saptamasının ciddi gerekliliğini de beraberinde getiriyor."

        Gemalto'nun finansal ödeme hizmetleri, telekomünikasyon, kimlik ve bilgi/veri güvenliği ve son yıllarda hızla gelişmekte olan kamu programları alanında her türlü bilişim güvenliği hizmetini verdiğini aktaran Nordberg, 2000 yılından beri Türkiye'de faaliyet gösterdiklerini, İstanbul ve Ankara'da ofisleri bulunduğunu söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ