Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Yılın en iddialı korku oyunu Outlast 2’ye az kaldı! - Teknoloji Haberleri

        2017’nin en iyi korku oyununa hazır mısınız? Outlast 2, geçen hafta çıkan demo versiyonu ile gönüllerde şimdiden taht kurdu. Oyunun sonbaharda çıkmasını beklerken alınan erteleme haberi oyuncu kitlesini epey üzmüştü. Firmadan yapılan açıklamada “Görevimiz bağımsız bir stüdyo olarak size en iyi, en korkunç ve en sağlam deneyimi yaşatmak. Bu sebeple Outlast 2’yi geliştirirken kısa bir süreye daha ihtiyacımız var” denmişti.

        Dehşet verici bir oynanışla akıllara durgunluk veren Outlast 2’nin müthiş demosu ise, ertelenme haberini unutturdu bile! Bağımsız bir geliştirici ekip olan Red Barrels tarafından geliştirilen ve ilk olarak 2013 yılında karşımıza çıkan Outlast, kısa sürede kendi kitlesini oluşturmayı başarmıştı.

        2014’te Outlast Whistleblower ek paketinde, hikâyenin öncesine gidip korku dolu bir maceraya atılmıştık. Üç senelik büyük bekleyişin ardından Outlast 2, kaldığı yerden devam ediyor. Serinin ilk oyunundaki saklanma ve kaçma meselesi tüm heyecanıyla oyuncuyu sürüklemeye devam ediyor. Yalnız bu sefer akıl hastanesindeki bir gazeteciyi canlandırmıyoruz. Çok daha farklı olmasına rağmen yine de içine almayı beceren Outlast 2’nin senaryosu hakkında pek spoiler vermesem daha iyi! Peki bu muhteşem deneyim için nasıl bir bilgisayara ihtiyacınız var? Detaylar aşağıda...

        MİNİMUM SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

        ■ CPU: Core i3-530

        ■ RAM: 4 GB

        ■ OS: Windows Vista / 7 / 8 / 10, 64-bits

        ■ Video Card: 1 GB VRAM NVIDIA Geforce GTX 260 / ATI Radeon HD 4xxx

        ■ Sound Card: DirecX Compatible

        ■ Disk Alanı: 10 GB

        FIFA’17 İNCELEMESİ

        Beklenen seri FIFA, oyuncularla buluştu. Oyunu her yıl değiştirip iyileştirme yolunda ilerleyen firma bu kez oyunun motorunu değiştirme kararı almış. Battlefield serisinden tanıdığımız Frostbite oyun motoru ile artık FIFA oynarken daha gerçekçi bir oynanışa ve grafiklere sahibiz. Hızlı oyuncularla rakip sahaya gelebildiğiniz gibi artık oynanış olarak daha güçlü paslaşmalarla ve bilek hareketleriyle de rakibinizi oyundan düşürebiliyorsunuz. Ufak tefek tuş ayarlarının değiştiğini de oyun içerisindeki beceri oyunlarıyla kavrayabiliyorsunuz.

        Daha akıcı ve estetik bir oynanış için yapılan değişikliklere alışmak bir miktar zaman alabilir. Yeni oyun motoruyla birlikte rakibe sırtımızı yaslayıp oyun kurmak ya da rakipten sıyrılıp pas yapmaya yönelik oynamak artık daha kolay. Yapay zekânın daha iyileştiği, bize daha gerçekçi bir oynanış sunduğu FIFA 17 ile artık Alex Hunter’ın futbol hayatının da içindeyiz. Mahallede top oynayarak başladığı kariyerinde basamakları birer birer çıkarken aldığı kararlarda söz sahibi olabiliyor, journey modu sayesinde Hunter ile özdeşleşebiliyor, takımı sahadan galip ayırmak için ter dökebiliyoruz. Maç sonunda mikrofonlara demeç verirken de ister egoist ister soğukkanlı isterseniz de arabulucu cevaplar vererek teknik direktör, takım ve taraftarlarla bağınızı güçlendirebiliyorsunuz. Bilindik futbol oyunlarının aksine FIFA gerçekten çok keyifli. FUT modu ile oyuncu kartları toplayarak kendi takımınızı oluşturup hafta sonu turnuvaları için mücadele edebiliyorsunuz. İsterseniz PRO CLUB kısmından oyuncunuzu oluşturup geliştirerek mücadelelere katılabiliyorsunuz.

        Asım ÖNER - İlker KARAŞ / HT CUMARTESİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ