Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Asus, en ince ikisi bir arada bilgisayarı tanıttı - Teknoloji Haberleri

        Teknoloji dünyasındaki rekabet, daha hızlı sistemler kadar ekran çözünürlüğü, tasarım gibi konularda şirketleri sıkıştırıyor. Cihazlarımız giderek daha ince ve daha hafif hâle geliyor.

        Asus Zenbook Flip S özellikleri ve fiyatı

        Bu hafta Tayvan'ın Taypey şehrinde düzenlenen Computex 2017 teknoloji fuarının ilk konferansında, yeni modeli ZenBook Flip S'yi tanıttı.

        Bilgisayar, 4K çözünürlükte 13 inç dokunmatik ekrana sahip. Ancak en dikkat çekici yanı, tasarımı. Sadece 10,9 milimetre kalınlığında ve 1,1 kilogram ağırlığındaki ürünün ekranı, 360 derecelik döndürülerek katlanıyor ve tablete dönüşüyor.

        REKLAM

        Yanında özel kalemiyle gelen sistem, 16 GB'a kadar bellek, 7. Nesil Intel Core i5 veya Intel Core i7 işlemci kullanıyor. Depolama alanı ise 1 TB'a kadar yeni nesil bir SSD'den ibaret. Ekran kilidini açmak ve diğer güvenlik işlevleri için parmak izi okuyucusu da bulunuyor.

        Pil ömrü ise 11,5 saati bulan cihazın hızlı şarjı, 49 dakikada pili yüzde 60 doldurabiliyor.

        Asus ZenBook 3 Deluxe özellikleri ve fiyatı

        Dünyanın en ince 14 inç dizüstü bilgisayarı olduğu iddia edilen Asus ZenBook 3 Deluxe, 12,9 mm kalınlığında ve 1,1 kg ağırlığındaç Full HD ekrana sahip cihaz, Intel'in Core i5/i7 U serisi işlemcileri, 16 GB'a kadar bellek ve 1 TB'a kadar SSD özellikleriyle satılacak.

        Arka aydınlatmalı klavye ve cam yüzeyli touchpad'i bulunan cihazda iki adet USB-C, bir adet de Thunderbolt 3 yuvası bulunuyor. Parmak izi okuyucusu da güvenlik sağlıyor.

        Asus ZenBook 3 Deluxe, 1,199 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

        Asus ZenBook Pro özellikleri ve fiyatı

        Bugüne kadarki en ince, hafif ve güçlü Zenbook Pro cihazı olan dizüstü 18,9 mm kalınlığında ve 1,8 kg ağırlığında. Cihaz, Intel'in 7. Nesil Core i7-7700HQ dört çekirdekli işlemcisi, NVIDIA GeForce GTX1050 Ti ekran kartı, 16 GB DDR4 bellek ve 1 TB PCIe x4 SSD taşıyor.

        REKLAM

        Asus, ürünün 14 saate kadar pil ömrü olduğunu ve dört hoparlörün Harman Kardon tarafından yapıldığını da açıkladı.

        ZenBook Pro, Windows 10 kullanıyor ve parmak izi okuyucusu Windows Hello ile güvenli giriş sağlıyor. Cihazın fiyatları 1.299 dolardan başlayacak.

        Asus VivoBook Pro özellikleri ve fiyatı

        MacBook Pro tarzı bir cihaz olan Vivobook Pro 15ü, 4K çözünürlüklü 15,6 inç ekrana, Intel 7. Nesil Core i7-7700HQ dört çekirdekli işlemciye, 16 GB'a kadar belleğe ve NVIDIA GeForce GTX 1050 ekran kartına sahip.

        Melez depolama kullanan dizüstünde 2 TB'lık sabit disk ve 512 GB'lık bir SSD birlikte çalışıyor. Çift fanlı soğutma sistemi de sistemin ısınmasını önlüyor.

        Windows 10 işletim sistemli cihaz, parmak izi desteğinin yanı sıra, Asus Pen adlı özel kalemi de kullanıyor. Harman Kardon hoparlörler ise iki adet. Cihazın fiyatları 799 dolardan başlıyor.

        Asus Vivobook S özellikleri ve fiyatı

        VivoBook Pro'nun ekonomik modeli diyebileceğimiz cihaz, 15,6 inç ekrana Intel Core i7-7500U işlemciye, 16 GB'a kadar DDR4 belleğe, NVIDIA GeForce 940MX ekran kartına ve 512 GB SSD ile 2 TB sabit diske sahip.

        REKLAM

        17,9 mm kalınlığındaki profili ile 1,5 kg ağırlığındaki bilgisayar, isteğe bağlı olarak arka aydınlatmalı klavye ve Windows Hello için parmak izi okuyucuya da sahip olabiliyor. Bu ürünün fiyatı da 499 dolardan başlıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ