Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Dizüstüleri 3 kat inceltip hızlandıracak - Teknoloji Haberleri
        1

        Artık oyun dizüstülerinin ağır ve hantal olduğu dönemler geride kalıyor. Max-Q platformu, MacBook Air kadar ince (18 mm kalınlığında) sistemeler hazırlayabilmeyi sağlayacak. Bu cihazlar işlemci ve anakarttaki nesil atlamasıyla yüzde 70'e kadar daha fazla performans sunabilecek.

        2

        NVIDIA, Max-Q'nun etkileyici sonuçlarına ulaşmak için Pascal grafik işlemci (GPU) mimarisini iyileştirip, rafine hâle getirmiş. Pascal'a uygulanan kesin mühendislik, verimliliği daha da artırmış. Tasarımdan GPU'nun kendisine, yazılımdan, termal ve elektrikli bileşenlere kadar platformun her yönü elden geçirilmiş.

        3

        Bu da GTX 1080, GTX 1070 ve GTX 1060 gibi en güçlü grafik işlemcilerin bile performans sunarken güç verimliliği yüksek kalarak ince dizüstülere sığdırılabilmesini sağlamış.

        4

        Şirketin Game Ready sürücüleri de bu grafik işlemcilerin etkileyici grafikler sunarken pili hızla tüketmemelerine göre ayarlanmış.

        5

        Grafik işlemcileri serin tutabilmek (dolayısıyla performans düşüşü yaşamamak) için de WhisperMode teknolojisi devreye alınmış. Computex'te tanıtılan bu teknoloji, sistemin oyun çalıştırırken de sessiz kalabilmesini sağlıyor.

        6

        WhisperMode, Pascal tabanlı ekran kartı kullanan dizüstülerde kullanılabilecek ve yakın zamanda karşımıza çıkacak olan GeForce Experience yazılım güncellemesine dahil edilecek.