Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Computex 2017'de öne çıkan, son teknoloji ürünler. - Teknoloji Haberleri
        1

        Tayvan'da düzenlenen Asya'nın en büyük teknoloji fuarında yine birbirinden ilginç ürünler ve yenilikler ortaya çıktı. 36. kez düzenenlen fuardaki en dikkat çekici ürünleri Haberturk.com derledi.

        2

        Asus ZenBook Flip S | 13.3 inç ekrana sahip 4K çözünürlükteki Asus ZenBook Flip S dünyanın en ince dönüştürülebilir bilgisayarı oldu.

        3

        Kalınlığı sadece 10.9mm olan ve 4 modda çalışabilen cihazda parmak izi tarayıcısı, Intel core i7 işlemci bulunuyor.

        4

        Öte yandan grafik açısından çok tatmin edici olmadığını belirtmek lazım. Yüksek bir oyun performansı arayanlar için doğru tercih olmayabilir. Ürünün ABD fiyatı 1099 dolar.

        5

        Corsair Zeus | Bir mouse ne kadar farklı olabilir diye düşünüyorsanız Corsair Zeus ufuk açıcı olabilir. Kablosuz olması standart bir özellik ama şarj tarafında farklılaşıyor.

        6

        Kablosuz şarj ediliyor, pil gerektirmiyor ve şarj ünitesini mouse pad olarak kullanmak mümkün. Üzerinde 7 tuş var. 2018 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Fiyatı henüz belli değil.

        7

        Samsung Notebook 9 | Galaxy Note kullanıcıları Samsung'un S Pen kullanımına aşina ancak Koreli devin son ürünü Notebook 9 ile ilk kez 2'si 1 arada bir bilgisayara entegre edilmesi yeni bir deneyim olacak.

        8

        Notebook 9, tam HD çözünürlüğün yanı sıra Windows Ink ile uyumlu çalışabiliyor ve 360 derece desteği var. 13.3 inç modeli 8GB DDR4 ve 15 inç ise 16GB DDR4 RAM ile geliyor. Intel Core i7-7500U işlemciye ve 256 GB SSD diske sahip.

        9

        Asus ROG Zephyrus | Asus'un fuarda ilk kez görücüye çıkardığı ürünlerden biri de ROG Zephyrus bilgisayar oldu.

        10

        Intel Core i7-7700HQ işlemci, 16 GB RAM ile gelen 2.2 kg ağırlığındaki ürün Nvidia'nın süper güçlü oyun bilgisayarları için tasarladığı Max-Q mimarisiniyle üretilen GTX 1080'i de barındırıyor. Cihazın çerçeve kalınlığı bu ince mimari sayesinde sadece 17.9 mm

        11

        Öte yandan, olabilecek en güçlü grafik işlemci kadar hoş bir özellik de nostaljik trackpad'in numerik klavye olarak da kullanılabilmesi. ROG Zephyrus'un fiyatı henüz belli değil.

        12

        Flaretech Prism | Dönüştürülebilir klavyeler oldukça eski bir teknoloji ama Flaretech bunu farklı yorumlamayı başarmış.

        13

        Öncelikle ürün tamamen suya dayanıklı ve devreler kızılötesi ışın ile özel bir aparatla tamamen sökülebiliyor. Üstelik optik sensörler analog; yani oyun sevenler istediği tuş ayarıyla deneyimlerini iyileştirebilir.

        14

        Dell Inspiron 27 7000 AIO-03 | Fuarın en büyük hepsi bir arada masaüstü bilgisayarlarından biri Dell'in yeni Inspiron 27 serisi 7000 modeli olarak dikkati çekti.

        15

        Tuval benzeri esnek ekran şasisi ve son derece ince olması, grafik açısından çok güçlü donanımla gelmesi, sanal gerçeklik desteğiyle Dell Inspiron 27 7000 AIO-03 oyun tutkunları için iyi bir seçenek olabilir.

        16

        AMD Ryzen 7 1700 işlemci, AMD Radeon RX580 (8GB GDDR5) grafik kartı, 32GB 2.4GHz DDR4 RAM ile gelecek bilgisayarın fiyatının en az 1000$ olması bekleniyor.

        17

        Eve_V-001 |

        Indiegogo üzerinde kitlesel fon yöntemiyle kurulan Eve Tech firmasının ilk ürünü oldukça fazla Microsoft Surface izleri taşıyor.

        18

        Finlandiyalı firmanın konfigürasyon kararları da kitleden çıktığı için özellikler doyurucu. Kalemi vasat kalsa da, 12.3 inç 2,736 x 1,824 piksel ekran Surface'e göre daha parlak. Bataryası uzun gitsin diye de kalınlığı Microsoft'a göre birazcık fazla.

        19

        Öte yandan, USB C portu olmasıyla kullanıcıların tercih nedeni olabilir. Biri Thunderbolt 3, diğeri standart iki de USB 3.0 yuvası var. Intel Core i7 işlemci ve 16GB RAM ile gelen aletin fiyatı 799$ ile muadillerine göre oldukça ekonomik.

        20

        MSI_GT75VR-006 | MSI, güç açısından dizüstülerin masaüstülere erişemeyeceği yargısını yıkmak için Computex'te bu canavarı tanıttı.

        21

        Overclock edilmiş 4GB Intel Core i7 işlemci, 64 GB Ram, 17.3 için UHD (3,840x2,160 piksel) çözünürlük ve daha iyisi olmayan Nvidia GeForce GTX 1080 ile çok güçlü bir laptop üretilmiş.

        22

        Klavyeler arkadan aydınlatmalı ve MSI'ın genel sıkıcılığının aksine son derece canlı renkler var. Bu kadar güçlü bir aleti soğutmak için Coolerbase 5 soğutma ünitesi kullanılmış.

        23

        HyperX Alloy FPS Pro | Klavyeyi bilgisayar deneyiminin en ön sırasına koyanlar için düşünülebilecek ürünlerden biri.

        24

        HyperX klavye alanı sınırlı olan insanlar için tasarlanmış, çelik bazlı bir ürün. Sağ taraftaki numerik bölüm yok ve tuşlar arasında hafif bir mesafe bırakılarak ergonomi geliştirilmiş.

        25

        Üç tuş hassasiyeti modu var. Mekanik arka aydınlatma, dinamik efektler oyun için kullanışlı fakat arka köşedeki USB bağlantısı yerden kazanmak için devre dışı bırakılmış. 2017 sonbaharında çıkacak ürünün fiyatı tercih açısından önemli.

        26

        HTC Vive WiGig | Intel'in WiGig teknolojisini kullanan HTC vive prototipi gerçeğe dönüşürse sanal gerçeklik oyununu değiştirebilir.

        27

        WiGig ile Intel sanal gerçekleik gözlüklerinin kablo kalabalığından kurtulmasını sağlamakla kalmamış veri transferinde de çok büyük boyutlara çıkabilmesiyle deneyimi sınırsızlaştırmak istemiş.

        28

        Google DayDream ve Samsung Gear'ın aksine HTV Vive gücünü telefon konfigürasyonu yerine değil oyun bilgisayarlarında kullanılan türden işlemci ve grafik desteğiyle sağlıyor. 60 GHZ bandında, 7ms gibi düşük gecikme süresi vadeden cihazın fiyatı biraz pahalı. 800 dolar civarında.

        29

        INTEL X SERİSİ | Intel, yeni işlemci teknolojisiyle son tüketicinin bilgisayar kullanımına seviye atlatacak bir hamle yaptı.

        30

        Kimilerinin X serisi adı verdiği yeni teknoloji 18 çekirdekli bir mimariyle gelecek ve bu aynı anda şimdikine nazaran çok daha fazla işin yapılması demek.