Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Uber'in gündemi: CEO'yu kovalım mı? - Teknoloji Haberleri

        New York Times'ın haberine göre, Uber'in danışmanlık aldığı bir hukuk şirketi, CEO'nun kovulmasını önermiş. Çalışanlara taciz, ayrımcılık ve mobbing uygulandığı iddiaları sonrasında ortalığın karıştığı şirket, kurumsal kültürü incelemesi için eski bir başsavcı olan Eric Holder'ın sahip olduğu Covington & Burling adlı hukuk şirketiyle anlaşmış.

        Haberde, konuyla ilgili üç kişinin hukuk firmasının verdiği "CEO'yu kovun" tavsiyesini doğruladığına yer verilirken, raporun yakın zamanda açıklanması bekleniyor. Uber, daha önce taciz ile ilgili olarak 20 çalışanını işten çıkardığını duyurmuştu.

        Kalanick'in yönetimi altında, yüzlerce şehirdeki taksi ulaşımı değişime uğramış, San Fransisko merkezli şirket dünyanın en değerli startup'ı hâline gelmişti. Bu süreçte, Uber'in değerlemesi de 70 milyar dolara ulaştı.

        REKLAM

        Kalanick, daha önce yönetim tarzının değişikliğe ihtiyaç duyduğunu kabul etti. 40 yaşındaki CEO, "temelden bir değişime ve büyümeye" ihtiyaç duyduğunu söyledi.

        Şubatta, eski bir Uber çalışanı olan mühendis Susan Fowler, kişisel blog'unda, işteki ilk gününde patronunun mesaj yağmuruna tutulduğunu ve üstlerinin de şikayetlerini görmezden geldiğini yazdı.

        Uber, bu gibi taciz olaylarını araştırmak için bir çağrı hattı kurdu ve konuyu araştırması için Perkins Coie adlı hukuk şirketiyle anlaştı. Şirkete 57'si hâlen incelemede olan 215 şikayette bulunulduğu biliniyor.

        Uber, 20 çalışanını kovmasına ek olarak, salı günü Apple pazarlama yöneticisi Bozoma Saint John'u işe alacağını açıkladı. Bu değişimin, markanın zarar gören yüzünü toparlamak için olduğu düşünülüyor. Saint John, Apple'da Apple Music ve iTunes'un küresel tüketici pazarlama sorumlusuydu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ