Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Uber'in artan gelirleri zararı engelleyemedi - Teknoloji Haberleri

        Amerikalı ulaşım şebekesi ve teknoloji şirketi Uber, bir yandan değerlenirken bir yandan da zarar etmeye devam ediyor. Şirket, pek çok ülkede hakkında açılan davalar, uygulanan yasaklar ve isminin geçtiği polemik yaratan olaylara rağmen yılın ilk çeyreğinde gelirlerinin % 18 artırarak 3.4 milyar dolara dek çıkarmıştı fakat bu zararı önlemeye yetmedi.

        Bir önceki çeyrekte 991 milyon olan zarar yeni çeyrekte 708 milyon dolara gerilese de girişimin yönetim kadrosu kan kaybetmeye devam ediyor.

        FİNANSYÖNETİCİSİ AYRILIYOR

        Şubat ayından bu yana neredeyse bir düzine üst düzey yöneticisini kaybeden Uber, son olarak finans bölümünün başındaki Gautam Gupta ile temmuz ayında vedalaşacak.İlerleyen yıllarda tüm dünyadaki klasik taksicilik hizmetini alması beklenen şirketin operasyon direkörü Travis Kalanick de görevinden ayrılmıştı.

        REKLAM

        69 milyar dolarlık değeriyle hâlihazırda dünyanın en değerli teknoloji girişimi unvanını taşıyan şirketten yakın zamanda halka arz bekleniyordu.

        Travis Kalanick ve Anthony Lewandowski
        Travis Kalanick ve Anthony Lewandowski

        Uber, son olarak Google iştiraklerinden biri olan Waymo ile patent ihlâli davasında karşı karşı gelmişti. Uber'in denemelerini yaptığı sürücüsüz araçlarda kullanılan teknolojinin eski bir Waymo yöneticisi olan ancak sonradan Uber'e geçen Anthony Lewandowski tarafından getirildiği iddia edilmişti.

        Mahkeme,Lewandowski’nin binlerce belge çaldığına dair Waymo tarafından “güçlü ve inandırıcı” deliller sunulduğunu belirterek belgelerin ay sonuna dek iade edilmesini istemiş ve Lewandowski'yi de sürücüsüz araç projesinde çalışmaktan men etmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ