Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil iPhone 8, Galaxy Note 8 ve Google Pixel 2 fiyatları ne kadar olacak? - Teknoloji Haberleri

        Apple daha önce fiyatlandırma konusunda özellikle agresif davranmamış olsa da, artık son derece karmaşık ve rekabetçi bir piyasaya onu bekliyor. Dolayısıyla ürünlerini farklı segmentlere ya da fiyat aralıklarına ayırması son derece normal. Google ise sektörün devlerine karşı pazarda ayağını basabilecek bir yer, bir zemin edinmeye çalışıyor. Samsung ise satışta yakaladığı çıkışı ve elde ettiği performansın üzerine bir tuğla daha koymanın peşinde. Üç şirketin konumu düşünüldüğünde, yeni ve amiral gemisi cihazların fiyatlarının büyük önem taşıyacağından eminiz.

        iPHONE 8 FİYATI

        Apple, üç marka arasında en ayrıcalıklı duranı. Tüketici dünyasındaki en yüksek tanınırlığa sahip marka, Interbrand'in dünyanın en prestikli markaları ölçümünde Coca Cola'yı bile yerinden etti. Hiçbir teknoloji şirketi de bu bilinirliğin ya da müşteri sadakatinin yanına yaklaşamıyor.

        REKLAM

        Şirketle ilgili en yoğun eleştiri, fiyatların yüksek olması yönünde birleşiyor. Aksesuarlar dahi son derece pahalı ve Apple'ın kapalı yapısı sebebiyle insanların alternatifi de az. Bu durumun iPhone 8 fiyatına yansıması ise kaçınılmaz.

        iPhone 8, 7S ve 7S Plus hakkında her şey tek yazıda!

        Apple'ın güçlü markası ve tüketici elektroniği pazarındaki yeri sebebiyle bu tip argümanlara kulak asacağını düşünmek zor. Apple ürünlerinin fiyatları yüksek, bunu kabul edelim, bu da iPhone 8 hakkındak ilk dedikodulara ve sızıntılara da benzer şekilde yansıyor.

        Söylentiler, iPhone 8 fiyatının en azından bir modelinde 1.000 doların üzerine çıkacağını gösteriyor. iPhone 8 OLED modelinin 1.000 doların üzerinde olması, hatta cihazın 1.049 dolar fiyatla satışa çıkması bekleniyor.

        Standart iPhone 8 modelinin ise 949 dolar fiyat etiketine sahip olacağı düşünülüyor. Bu durumda, iPhone 7S serisi bunun altında fiyatlara sahip olabilir.

        Apple böyle bir telefonu ne kadar çok satabilir bilmiyoruz ama kısa süre önce tanıtılan Microsoft Xbox One X oyun konsolu da, bugüne kadarki en yüksek fiyatlı oyun konsolu olmayı başardı. Dolayısıyla piyasa yüksek fiyatlarla kendi normalini oluşturuyor şeklinde düşünmek de mümkün.

        REKLAM

        GALAXY NOTE 8 FİYATI

        Samsung'a gelirsek; Galaxy Note 7 fiyaskosundan sonra kendini toplamayı başaran teknoloji devinin, Note 8 ile yine ses getireceğinden eminiz. Koreli şirket Galaxy Note markasına yeniden can vermek istiyorsa, çarpıcı bir cihazla karşımıza çıkmalı. Ayrıca satışların da alt markaya güven vermesi gerekiyor.

        Böyle bir durumda Galaxy Note 8'in fiyatının Galaxy Note 7 ile aynı seviyede olması gerekir. Bu hem tüketicilere iyi niyet göstergesi olur hem de Samsung cihazın satılabilirliğinden emin olur. Yine de, bu fiyatın tamamamen aynı olmasını beklemek biraz naifçe olur.

        Dolayısıyla Galaxy Note 8 için mantıklı bir perakende fiyatı 899 dolar civarında olacaktır. Bu orta bütçenin üzerinde olsa da, Apple'a karşı 100 dolar avantaj tercih ibresini değiştirebilir.

        GOOGLE PIXEL 2 FİYATI

        iPhone ya da Galaxy denildiğinde hangi markadan bahsedildiği bariz, peki ya Pixel? Google'ın pazardaki payını düşününce, Pixel telefonların başına şirketin adını koymadan bahsetmek, anlaşılamamasına sebep olabiliyor.

        REKLAM

        Ancak Google'ın telefonları, pazar liderliğine oynamak isteyen bir cihazdan farksız. Üstelik fiyatları da benzer şekilde rekabetçi.

        İlk söylentiler 650 dolar civarında olacağını gösteriyor. Ancak Quad HD ekran ve diğer çarpıcı özellikler düşünüldüğünde, Google'ın fiyatı bir hayli yukarı çekebileceği de aşikâr.

        Google Pixel'in ardından bir de Google Pixel XL 2 tanıtırsa, belki o cihazın iPhone 8 ile kıyaslanabilecek bir fiyatı olabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ