Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji En iyi çaylaklar takımı ödülünü aldılar - Teknoloji Haberleri

        Onlar Ege’nin tek örneği, Türkiye’nin genç mühendis adayları olan 13 pırıl pırıl genç. 40 kilo ağırlığında, yerden 1.5 metreyi tırmanabilen bir robot ürettiler ve İzmir’den Amerika’ya uzanan yolculukları başladı.

        Gazete Habertürk'ten Özge Gedik'in haberine göre, İzmir Güzelbahçe Bahçeşehir Fen Lisesi 10. sınıf öğrencilerinden oluşan '4th Dimension 6429' ekibi büyük bir azimle ilerledi, kamplara, etkinliklere katıldı ve kendilerine sponsor buldu. Zorlu Holding ve Vestel’in desteklediği takım, 'FIRST Robotics Competition San Francisco Regional'da büyük bir başarıya imza attı ve en prestijli ödül olarak kabul edilen 'En İyi Çaylak Takımı' ödülüne layık görüldü. Ekip şimdi yeni projeleri için hiç durmadan çalışmaya başladı ve yeni takım arkadaşları arıyor.

        İttifak kaptanı olarak yanında yarışacak takımları kendi seçen ekip, Türkiye’de bu başarıya sahip olan ilk takım olma unvanını kazandı. Mühendislikte mükemmeliyet ödülü alan öğrenciler "Dünyaya adını duyurmuş takımlar ve insanlarla tanıştık. Ödülden daha fazla kazanımlarımız oldu" diyor. "Robotiğe yeni bir boyut katıyoruz" mottosundan yola çıkan ekip daima sınırlarını zorlamak istediklerini de söylüyor. Vestel’in mühendisleriyle çalışma fırsatı yakalayan takım, şimdi yaratıcı, öğrenmeye açık ve inovatif fikirlere sahip ekip arkadaşları istiyor. İleride kendi şirketlerini kurup bu takıma sponsor olmak gelecek hayalleri arasında yer alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ