Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Samsung, Intel'i geçti. 20 yıllık dünyanın en büyük çip üreticisi unvanını elinden aldı - Teknoloji Haberleri

        Intel, geçen haftaki ikinci çeyrek açıklamasında tahminlerin üzerine çıkarak başarı elde etti, ancak diğer yandan başka bir gelişme yaşandı. Güney Koreli Samsung, 20 yıldan uzun süredir dünyanın en büyük çip üreticisi olan Intel'i geride bırakarak unvanını elinden aldı.

        Samsung'un çeyrek açıklaması ise çip üretimindecirosunun 15,8 milyar dolar, faaliyet gelirininise 7,2 milyar dolar olduğunu gösterdi. Samsung'un çip birimdeki bu yükseliş, çoğunlukla belleklerden kaynaklanıyor. Bellek yongaları, fiyatları artıran küresel arzdaki azalma nedeniyle sıkıntı çekiyor. Bu çipler, telefonlarda, bilgisayarlarda, veri merkezlerinde venesnelerin interneti için kullanılan ufak ürünlere kadar her cihazda kullanılıyor.

        REKLAM

        YATIRIM BÜYÜDÜKÇE RİSK DE BÜYÜYOR

        Intel'in son çeyrek için 14,8 milyar dolar gelir, 3,8 milyar dolar faaliyet geliriaçıkladı.Intel'in bellek işi gerçekten de son derece hızlı büyüyor, ancak Samsung'la karşılaştırıldığında bu büyüme neredeyse mikroskobik: 874 milyon dolarda, yıllık %58 artış var.

        Her iki şirket de artan cihaz sayısıyla büyüyecek olan bellek pazarına ciddi yatırım yapıyorlar.Samsung, Güney Kore'deki tesisine 18,6 milyar dolar yatırım yapacak. Bu, Intel'in harcadığından çok daha fazla. Dolayısıyla ileride bellek pazarında birsıkıntı yaşandığında, en büyük zararı görme ihtimâliSamsung'a ait.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ