Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bilişim Örümceğe Obama'nın ismi verildi! - Teknoloji Haberleri

        HABERTÜRK

        ABD'de Auburn University araştırmacıları 33 yeni tür örümcek bulduklarını açıkladı. Hepsi Amerika2nın güneybatısında yer altında bulunan bu örümceklerden birine ABD Başkanı Barack Obama'nın ismi verildi.

        Tam adıyla 'Aptostichus barackobamai'ye bu isim başkanın ünlü süper kahraman Örümcek Adam'a olan hayranlığı nedeniyle verildi. Araştırma grubunun başkanı Professor Jason Bond, özellikle ABD'de bu kadar yeni tür bulunmuş olmasından büyük heyecan duyduğunu belirtti. Bon bunun yanında kariyeri boyunca bulduğu en sevdiği örümceğe kızının adını verdiğini sözlerine ekledi.

        SÜTÇÜ İMAM İSMİ TEPKİ TOPLAMIŞTI

        Prof. Bond'un örümceklerden birine Obama'nın adının verilmesi Türkiye'deki Sütçü İmam tertışmasını akıllara getirdi. Kahramanmaraş’ta bulunan bir böcek türüne, İstiklal Savaşı’nın sembollerinden ‘Sütçü İmam’ın adının verilmesi büyük tepkilere yol açmıştı. Sütçü İmam’ın torunu Yaşar Türkkorur, dedesinin ismini bir böceğe verilmesine izin vermeyeceklerini ve olayı kınadıklarını ifade etmişti.

        BBP Kahramanmaraş İl Başkanlığı’ysa “Böceğin türü ne olursa olsun, kahramanlığını çocuklarımıza ve torunlarımıza anlattığımız bir yiğidin adının böcekle özdeşleştirilmesi kabul edilemez” açıklamasını yapmıştı.

        Obama isminin bir örümcek türüne verilmesi ile ilgili şu ana kadar bir açıklama yapmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ