Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Samsung Galaxy S5, özellikler, tanıtım, HTC, Mahmut Sancak - Teknoloji Haberleri
        1

        Mahmut SANCAK / HT EKONOMİ

        Samsung tanıtımını yaptığı yeni Galaxy S5 ile teknolojik evrim konusunda çıtayı biraz daha yükseltti. 1 metre suyun altında 30 dakika kalabilen telefon su geçirmez özelliği sayesinde duşta kullanılabilecek.

        2

        EN ÖNEMLİ ÖZELLİK PARMAKLA ÖDEME
        Galaxy S5’in kullanıcı ve sektör açısından getirdiği en önemli yenilik ise parmak izi okuyucusuyla PayPal ödeme sisteminin geçerli olduğu her yerde sıkıcı şifre prosedürünü ortadan kaldırarak hızlı ve nispeten daha güvenli bir alışveriş fırsatı sunması oldu. İçerisinde sadece parmak iziyle ulaşılabilen özel korumalı bölge oluşturulabilen, çok sayıda sensörle hem çevreyi hem de kullanıcının sağlığını izleyen telefon ekran görüntü kalitesi, bağlantı teknolojileri ve kamera becerileri bakımından önceki Galaxy S4 modelini geride bıraktı.

        3

        Ancak Samsung hayranlarında bir coşku patlamasına neden olamadı. Şirket hayran kitlesini aylardan beri büyük bir devrime hazırlarken ortaya çıkan sonuç yeni bir evrimden fazlası değildi. Şaşırtıcı ürün ise telefon bölümünden değil takılabilir teknoloji ürünü Gear Fit saatiyle geldi.

        4

        Samsung ve Apple gibi mobil iletişim sektörünün halen lideri durumundaki kuruluşlarını ürün tanıtımı adeta teknolojik olarak bir gövde gösterisine dönüşüyor. Şirketler tanıtımlar öncesi çoğunlukla bilinçli olarak basına sızdırdıkları bilgilerle ilgiyi sürekli canlı tutup, sır perdesi arkasında beklenti faktörünü en üst seviyeye taşıyor. Ancak bu beklenti zaman zaman şirketlerin aleyhine de çalışabiliyor.

        5

        BEKLENTİYİ KARŞILAYAMADI
        Apple’ın son ürün tanıtımında iPhone 5S beklentileri karşılayamamış, şirket hisseleri bir günde 9 milyar dolar değer yitirmişti. En kemikleşmiş Apple kullanıcıları bile şirketin yaratıcılığı konusunda bir sorun yaşayıp yaşamadığını sorgulamaya başlamıştı. Benzer sorun pazartesi günü Samsung’un yeni Galaxy S5 modelinin tanıtımında da yaşandı.

        6

        ‘Alan büyük hata yapar’
        Samsung’un rakibi HTC, tanıtım sonrası sosyal medyada “Yeni Galaxy’i alan büyük hata yapar” mesajı yayınladı.

        7

        Korumalı bölge oluşturabiliyor

        - Ağırlığı: 145 gr.
        - Ön kamera 2.1, arka kamera çözünürlüğü 16 mega piksel
        - Full HD ekran 5.1 inç

        8

        - Su ve toza karşı dayanıklı.
        - 1 metre suyun altında 30 dakika kalabiliyor.
        - Çok sayıda sensörle hem çevreyi hem de kullanıcının sağlığını izliyor.
        - Telefonda sadece parmak iziyle ulaşılabilen özel korumalı bölge oluşturulabiliyor.

        9

        - Telefonun arkasında ve kameranın altında bulunan sensöre parmak 5 saniye boyunca değdirildiğinde nabız ölçümü yapılıyor.
        - WLAN ve 150 Mbps’e kadar LTE destekli.
        - Bluetooth 4.0 kablosuz bağlantılı.